Ил-76 в района на Билгород е бил свален от американската

...
Ил-76 в района на Билгород е бил свален от американската
Коментари Харесай

Путин: Ил-76 беше свален с Пейтриът

" Ил-76 в региона на Билгород е бил свален от американската система " Пейтриът ", съобщи президентът на Русия Владимир Путин пред РИА.


Той добави, че това е било открито от експертизата.

Руският товарен аероплан Ил-76 се разруши на 24 януари, като съгласно съветските управляващи на борда му е имало 65 украински военнопленници.

" Самолетът е бил свален, това към този момент е открито сигурно, от американска система " Пейтриът ". Това към този момент е открито от съдебномедицинската експертиза ", съобщи Путин.

Нямаше неотложен отговор от Киев или Вашингтон на забележките на Путин.

В предходни изказвания и мнения украинските публични лица не отричаха изрично съветската версия за събитията, само че поставяха под въпрос дали самолетът в действителност е превозвал украински военнопленници.

Путин също по този начин съобщи, че Русия " упорства " за интернационално следствие на свалянето на самолета, само че съобщи, че " няма интернационалните организации, които да желаят " да вземат участие.

Украинският президент Володимир Зеленски също прикани за интернационално следствие, само че съобщи, че то евентуално ще бъде възпрепятствано, защото Русия има цялостен надзор върху достъпа до мястото на злополуката.

Системата е формирана от управляеми ракети " земя-въздух ", които могат да се употребяват за ориентиране към самолети или ракети.

Съединените щати се съгласиха да изпратят ракетни системи на Украйна в края на 2022 година след месеци на претенции от страна на Киев. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР