Икономистите понижиха перспективата за ръста на Сингапур за 2019 г.

...
Икономистите понижиха перспективата за ръста на Сингапур за 2019 г.
Коментари Харесай

Очакванията за икономическия ръст на Сингапур - отново понижени

Икономистите намалиха вероятността за растежа на Сингапур за 2019 година за повторно за последните три месеца, сочи тримесечното изследване, оповестено от централната банка в сряда, оповестява Reuters.

Очаква се Сингапур, считана за индикатор за международната стопанска система, тъй като износа ѝ се равнява на към 200% от производството ѝ, да нарасне с 2,6% през 2019 година, спрямо почти с 3,3% през тази година.

Последната прогноза за 2019 година е по-ниска от плануваните в отчета от септември 2,7%, и 2,8% от оповестеното през юни изследване.

Сингапурското министерство на търговията предвижда растежа на Брутният вътрешен продукт през 2019 година да е сред 1,5 и 3,5%.

Всичките 23 допитани икономисти в отчета от декември показват напрежението в търговията сред Съединени американски щати и Китай като риск за Сингапур, спрямо 89% от интервюираните в отчета от септември.

Някои икономисти също показват по-високи лихвени проценти и закъснение във втората по величина стопанска система в света - Китай като съществени опасности.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР