Икономисти, юристи, журналисти и експерти от новоучредения граждански клуб Просперитет“

...
Икономисти, юристи, журналисти и експерти от новоучредения граждански клуб Просперитет“
Коментари Харесай

Граждански клуб поиска публичен регистър на разходите за борба с коронавируса

Икономисти, адвокати, публицисти и специалисти от новоучредения цивилен клуб „ Просперитет “ огласиха текста на отворено писмо, в което упорстват за цялостна бистрота и заслужено систематизиране на парите, които ще бъдат изхарчени от държавното управление в изискванията на изключителното състояние, наложено поради разпространяването на ковид, написа Zaistinata.com.

В писмото се упорства да бъде основан обществен онлайн основан указател на всички разноски, свързани с изключителното състояние. Всеки от тях да бъде записван в деня на осъществяването му, като се показва източникът на финансиране и критериите за одобряването му. Регистърът би трябвало да включва и разноски, обезпечени от фондове на Европейски Съюз. В същия указател би трябвало да се показват и заеми, отпуснати за подкрепяне на бизнеса в изискванията на рецесия в опазването на здравето.

Искането за основаване на регистъра е изпратено до ръководителя на Народното събрание, до премиера, президента и водачи на политически партии в страната.

Предлаганите ограничения включват и обстоен указател на средствата, които ще бъдат отпускани по така наречен „ мярката 60/40 “, за покриване на заплати и осигуровки на краткотрайно освободени служащи, както и да се разгласяват месечни доклади с аргументация на направените разноски и изтъкване на постигнатите резултати.

Членовете на клуб „ Просперитет “ упорстват и за цялостна бистрота при разпределянето на финансова помощ в размер на 1.5 милиарда лева, отпусната от Европейски Съюз за битка с COVID-19. Средствата са предопределен за медицински цели, в помощ на най-уязвимите дребни и междинни предприятия, както и за подкрепяне на пазара на труда.

„ От своя страна българското държавно управление утвърди обществено – стопански пакет от 4.5 милиарда лева за хора в неплатен отпуск и хора със свободни специалности, които не могат да практикуват заради рестриктивните мерки, наложени от ковид. Те ще могат да теглят еднократен безлихвен заем от комерсиалните банки на стойност 1500 лв., се споделя в текста на откритото писмо.

Размерът на тези колосални за българските мащаби суми основава предпоставки за колосални злоупотреби, предизвестяват от гражданската самодейност и допълват, че в обстановка като сегашната, с изключение на незаконно, това би било и аморално. Те упорстват тези средства да бъдат разпределени заслужено по този начин, че да доближат в действителност до хората, които се нуждаят от тях “.

Сред основателите за основаването на онлайн регистъра са журналистът Калин Манолов, макроикономистът и някогашните депутати Мартин Димитров, юристът Петър Славов, Христослав Ангелов, икономистът Николай Кюркчиев, предприемачът Бойко Бочев и психиатърът Владимир Сотиров.

П етиция  в поддръжка на  това искане  можете да видите  тук.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници! Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии. Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Запомнете: Има неистини, има проклети неистини, само че има и статистика!

Примери за подправени вести за ковид:

Лъжа 1: "Италиански духовник умря, откакто отстъпи респиратора си на по-млад пациент " - Манипулация в търсене на сензация . Оказа се, че 72-годишният пасторът дълги години е страдал от тежко заболяване и просто отказал машинката, тъй като я мразел. (истината виж тук https://petel.bg/BBS--Falshiva-novina-e--che-pastor-v-Italiya-e-pochinal--sled-kato-dal-respiratora-si-na-po-mlad-chovek__359373)

Лъжа 2 "Масови гробове за жертви на COVID-19 на остров Харт в Ню Йорк ". Манипулация . Всъщност, остров Харт от век и половина е обичайното място за безконечен покой на нюйоркчаните, чиито близки не са открити или не са се погрижели за своите мъртъвци. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--V-Nyu-York-ne-pogrebvat-v-masovi-grobove-pochinalite-ot-koronavirus--Poredna-manipulatsiya-e-__359712)

Лъжа 3 " 5000 медицински сестри умряли в Италия " . Абсолютно подправена вест, както и фотосите с ковчезите в Италия, които се оказаха от нещастието с потъналия през 2015 година транспортен съд със 700 бежанци от Либия в Лампедуза. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--5000-meditsinski-sestri-ne-sa-pochinali-v-Italiya-ot-koronavirus--BNR-se-izvinyava-za-nevyarnata-informatsiya__358574)

Лъжа 4 "Швеция се насочва към злополука ". Швеция не се насочва към злополука. (Истината виж тук https://petel.bg/SHvetsiya-prodalzhava-s-liberalniya-podhod-kam-koronavirusa--Kakvo-shhe-stane--ako-se-spravi-po-dobre-ot-ostanalite--__360254)

Лъжа 5 "Източна Европа се оправя по-добре от Западна с ковид ". Политическа операция на локалните държавни управления, с цел да натрупат рейтинг. Просто източноевропейските страни са с по-слаби здравни системи и по-слаба организация и вършат по-малко проби (Истината виж тук https://petel.bg/Zapadnite-medii-zapochnaha-da-razkrivat-istinata--Iztochna-Evropa---nyama-testove--ima-tsenzura-i-izkusheniya-za-diktatura__358072)

Лъжа 6 " Ад в Лондон. Моргите са цялостни. Британско летище може да стане коронавирусна морга " - Медийна сензация . Всъщност последните налични статистически данни демонстрират, че в действителност смъртността във Англия тази година е същата или по-ниска от предходната . Такова е ситуацията и в Ню Йорк (Истината виж тук https://petel.bg/Po-malko-hora-sa-pochinali-tozi-mart-vav-Velikobritaniya-ot-predishni-godini--Vazmozhno-li-e-Kovid19-da-se-okazhe-nay-velikata-obshhestvena-samopsihoza-na-chovechestvoto--__358338)

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg И
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР