Икономисти от Европейската централна банка (ЕЦБ) предупредиха, че намаляването на

...
Икономисти от Европейската централна банка (ЕЦБ) предупредиха, че намаляването на
Коментари Харесай

ЕЦБ: Данъчният закон на САЩ може да подкопае данъчната основа на ЕС

Икономисти от Европейската централна банка (ЕЦБ) предизвестиха, че намаляването на корпоративните налози в Съединените щати евентуално ще ускори най-голямата международна стопанска система в кратковременен проект, само че може да подкопае данъчната основа в европейските страни посредством увеличаване на международната конкуренция към по-ниски ставки, съобщи Асошиейтед прес.

В къса публикация, оповестена през днешния ден, която ще излезе в постоянния стопански бюлетин на ЕЦБ в четвъртък, специалистите показват, че намаляването на налозите за фирмите ще даде " забележителен фискален тласък " за растежа в Съединени американски щати и " позитивно ще бъде в кратковременен проект ".

Те предизвестяват, че дълготрайните резултати не са толкоз ясни, по-специално в случай че данъчните понижения доведат до по-голям бюджетен недостиг на Съединени американски щати.

Ефектите върху 19-членната еврозона са прекомерно неразбираеми и комплицирани, само че могат да включват ерозия на данъчната основа, в случай че страните по света стартират да се надпреварват да понижават налозите си, с цел да притеглят бизнеса, се споделя в обявата.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР