Икономистът Питър Шиф неотдавна изрази опасения относно потенциалното въздействие на

...
Икономистът Питър Шиф неотдавна изрази опасения относно потенциалното въздействие на
Коментари Харесай

Топ икономист отправя предупреждение за цената на Биткойн

Икономистът Питър Шиф наскоро изрази опасения по отношение на евентуалното влияние на идните разпореждания на Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC) върху разноските за транзакции и бъдещата цена на Биткойн.

Шиф, прочут критик на криптовалутите, се включи в обществените медии, с цел да изрази опасенията си по отношение на регулаторните промени, ръководени от ръководителя на SEC Гари Генслер.

Той счита, че тези идни регулации, които може да бъдат въведени скоро, биха могли доста да покачат разноските, свързани с транзакциите с Биткойн , като по този метод подкопаят неговата деловитост и доведат до забележителен спад на цената му.

Основното терзание на Шиф се върти към вероятността за строги крипто регулации от страна на SEC, които съгласно него биха могли доста да усилят разноските за транзакции с Биткойн.

Той пояснява неотдавнашните дейности на Генслер, по-специално утвърждението на спот BTC борсово тъгувани фондовете (ETF), като неохотна отстъпка, която може да проправи пътя за по-настойчиви регулаторни ограничения.

Въпреки че някои акцентират по-ранната подредба на Биткойн като стока от страна на Генслер, което допуска евентуални спънки при широкообхватното контролиране от страна на SEC, Шиф твърди, че фокусът на новите регулации може да клони повече към съображенията за битка с прането на пари (AML), в сравнение с към закона за скъпите бумаги.

Освен че слага под подозрение развиването на нормативната уредба, Шиф поредно изрази песимизъм във връзка с вътрешната стойност и полезността на BTC. Той акцентира сложността и разноските, свързани с директните покупки на цифровата валута, наблягайки на несъгласието с първичната причина за унищожаване на медиаторите.

Освен това Шиф планува множеството притоци в Биткойн ETF да бъдат пренасочени от други Биткойн проксита, оприличавайки това на пренареждане на столовете на потъващ транспортен съд. Той слага под въпрос статута на BTC като средство за предпазване на стойност и неговата действителна полза спрямо обичайни активи като златото .

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР