Икономистът Пиер Дефрен определи като словесна игра заявлението на френския

...
Икономистът Пиер Дефрен определи като словесна игра заявлението на френския
Коментари Харесай

Икономист: Извънредното икономическо положение на Макрон е игра на думи

Икономистът Пиер Дефрен дефинира като " словесна игра " заявката на френския президент Еманюел Макрон, че в страната се вкарва изключително икономическо и обществено състояние.
" Това е словесна игра. Още предходната седмица за изключително състояние се говореше в смисъла на сигурност, което във Франция има доста ясно юридическо определение. В обстановката със " жълтите жилетки " това допуска мобилизацията на правоохранителните органи и полицията, с цел да се предотврати утежняването на обстановката и конфликти. Понятие, като " изключително обществено състояние " не съществува. Това е стилистична фигура, която да показва ново безпокойствие на държавното управление и да съобщи, че то на първо място ще се заеме с решаването на обществените проблеми ", изясни Дефрен.
По думите му това " не е нищо повече с изключение на реторика, не става въпрос за юридически рамки и използването на тези думи (бел. ред. изключително икономическо и обществено положение) не дава нищо ново
Припомняме, че на 10 декември вечерта в свое послание към нацията френският президент заяви за редица ограничения, ориентирани към разрешаването на обществената и икономическата рецесия, предизвикала вълна от митинги, и разгласи изключително икономическо и обществено състояние. Макрон даде обещание да увеличи минималната работна заплата, показа ограничения за поддръжка на пенсионерите, които получават по-малко от 2 хиляди евро и помоли фирмите да изплатят на сътрудниците си коледни надбавки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР