Икономистът на КТ “Подкрепа Ваня Григорова е харесана за кмет

...
Икономистът на КТ “Подкрепа Ваня Григорова е харесана за кмет
Коментари Харесай

Синдикалистът Ваня Григорова харесана за кмет на София

Икономистът на КТ “Подкрепа ” Ваня Григорова е харесана за кмет на София от Българска социалистическа партия, потвърдиха пред “Труд news ” столични социалисти. Предварителните сондажи в районните структури на Българска социалистическа партия в София посочили доста висок персонален рейтинг на Григорова, която е и консултант на президента на “Подкрепа ” Димитър Манолов. Самата Григорова през вчерашния ден не беше открита за коментар, само че от “Позитано ” 20 разясниха сбито, че “Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и Корнелия Нинова добре познават работата на синдикалистката и правят оценка обществената є ангажираност през годините ”.

Предварителните сондажи демонстрират, че номинацията на Григорова ще даде опция Българска социалистическа партия да разшири въздействие в София и да получи гласове освен от твърдото ядро на партията, а кандидатурата є да донесе поддръжка и за листите в страната. Ваня Григорова има опит в явяване на избори и то за Европейския парламент през 2019 година, когато бе самостоятелен претендент.

Тогава на фона на партийните листи Григорова получи 9320 гласа, като поддръжка за нея от трите изборни региона в София дадоха 2679 гласоподаватели. През 2019 година Българска социалистическа партия заложи на кандидатурата на Мая Манолова, само че загуби кметските избори в столицата.

В парламентарната коалиция ППДБ към момента не са подписали съглашение за взаимно явяване на изборите, само че до момента в който обединенията спорят за общ претендент и разясняват имената на предприемача Васил Терзиев, Борис Бонев, Трайчо Трайков и Вили Лилков, за стола на Йорданка Фандъкова е показал предпочитание съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков. Петков дал да се разбере, че не би отказал номинация за претендент за кмет на София, както и по този метод щял да парира всевъзможни разногласия в обединението към спряганите претенденти.

Не е загадка, че от месеци от Политическа партия ухажват за поста Васил Терзиев, който е един от великодушните спонсори на Политическа партия през цялото време.

В същото време Борис Бонев от “Спаси София ” изрично отказвал да се задоволи единствено с присъединяване в листата за общински съветници и вероятно поста ръководител на Столичния общински съвет.

“Спаси София ” към момента договаря с ППДБ за взаимно явяване на локалните избори, само че крайното решение дали и по какъв начин ще стане това, ще пристигна доста скоро ”, съобщи преди седмица Бонев в предаването “Z-Каст ”. Пред БНР обаче Бонев насочи рецензии към ППДБ за взаимното им ръководство сега с ГЕРБ. “За нас би било безусловно неприемливо и ние няма по какъв начин да бъдем в коалиция, в която се пази ГЕРБ, тъй като ГЕРБ са всичко, което ние не сме. Няма да допуснем и в никакъв случай не сме допускали да бъдем инструмент на някой различен ”, сподели Бонев.

Депутати от Политическа партия и Демократична България признават за напрежение сред обединенията им за кандидатурите за локалните избори, а спрягането на името на Кирил Петков одобриха за “резонно, само че неокончателно ”.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР