Икономистът Любомир Дацов също е част от екипа на Любо

...
Икономистът Любомир Дацов също е част от екипа на Любо
Коментари Харесай

Икономист в екипа на Пенев, обеща начини за външно финансиране

Икономистът Любомир Дацов също е част от екипа на Любо Пенев, който ще взе участие в ръководството на футбола у нас, в случай че именитият някогашен нападател завоюва в Конгреса на БФС по-късно повече от месец.

Той е зам.-министър на финансите от времето на Национална движение „Симеон Втори", както след това и при Тройната коалиция. Дацов разкри какви хрумвания има за подобрението на футбола у нас и какво би приложил, с цел да се случи това и добави, че въпреки да няма никакъв опит във футбола, има доста години във финансовия бранш.

"Нямам съвсем никакъв опит във футбола, само че дълги години съм бил чиновник в Министерството на финансите и съм изграждал системата за еврофондовете. Имахме подозренията, че поради европредседателството, доста хора са ангажирани с него, само че не е по този начин. "

"Европейският съюз се крепи на някои правила, които се съблюдават от всички. Искаме с конференцията си да кажем, че едно от нещата в основата на правенето на бизнес във футбола е съществуването на правила и тези правила да важат за всички. "

"Като външен човек, аз имам взор върху системата, която на мен ми наподобява затворена. В нея разпоредбите са доста гъвкави, а това пречи на ръководството. Една от аргументите да се включа в този екип е да възстановя пирамидата на футбола, като възстановим детския спорт ", съобщи Дацов и продължи с програмата си.

"Имахме предварителни диалози с Министерството на образованието, те споделят нашите хрумвания. Ще създадем няколко неща, желаеме да има бистрота и отчетност, с цел да имаме доверие всички един на различен. Няма по какъв начин едно нещо да върви напред, в случай че нямаме доверие ", добави той и показа, че ще реформира и уеб страницата на Футболния съюз.

"Опитвам се да групирам информация, цялостен живот се занимавам с това, а в уеб страницата на БФС не можах да намеря даже базови неща. Това ще се промени при нас. Ще качваме всички финансови доклади, методите на финансиране и така нататък "

"Навсякъде, когато завършва годината, има отчет за активността. Такъв нямаше за БФС ", показа икономистът и разкри, че ще има прикован към БФС екип, който да оказва помощ на клубовете да аплайват за интернационално финансиране. "

"Винаги съм разглеждал активността на БФС като координационна и спомагаща. Ние ще създадем екип, който да работи с клубовете и да им оказва помощ да се доберат до финансиране, в това число и от Европейския съюз. "

"Голямата част от това финансиране е ориентирано към клубове и общини, този екип ще им оказва помощ за кандидатстването, разясняването на изискванията и оформянето на документите за това. Искаме да им оказваме помощ за интернационалното частно присъединяване при финансирането. "

"Тези пари носят възвръщаемост. Аз се чудя по какъв начин съществува футболът в България, откакто финансирането от билети е съвсем никакво. Ако продължава дълго време единствено спонсорите да наливат пари и да ги губят, това значи, че пречат нещата зад кулисите. Работата на БФС не е да се меси в бизнеса на клубовете, а да сътвори рамка, която да им оказва помощ да изкарват пари ", съобщи още Дацов и показа каква би била огромната му цел.

"Връщането на последователите на стадионите е едно от основните неща. Надявам се да съм част от екипа, който ще направи това в идващите няколко години ", приключи Любомир Дацов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР