Икономистът Лъчезар Богданов и финансистът Емил Хърсев коментираха в сутрешния

...
Икономистът Лъчезар Богданов и финансистът Емил Хърсев коментираха в сутрешния
Коментари Харесай

Експерти: България трябва максимално бързо да влезе в чакалнята за еврозоната

Икономистът Лъчезар Богданов и финансистът Емил Хърсев разясниха в утринния блок на Българска национална телевизия какво се случва с България и с другите страни, които желаят да влязат в еврозоната.
В отчетите на Европейска комисия и ЕЦБ има дадена в действителност една справедлива картина за страните, които желаят да одобряват еврото, обясниха те, написа novini.bg.
Относно какво значи непоклатимост на валутния курс, Хърсев съобщи, че това е изпълнено от 20 години в България и сега значи единствено, че не сме дали своят вот да влезем в ERM 2, съобщи Хърсев. „ Не може да упрекнеш някой, че не е извършил нещо, тъй като той няма опция да го извърши “, добави той и съобщи, че би трябвало оптимално по-бързо да влезем в чакалнята.
Богданов изясни, че чакалнята за еврозоната е, с цел да се покаже дали ще има проблеми с валутните курсове. „ Но то глупак би трябвало да си, с цел да видиш, че еврото не мърда и със стотинка “, добави Емил Хърсев. „ Логично е страна като България, която има устойчива постоянна фискална политика, политика, която с валутния си ръб, дава явен сигнал, че това е макроикономическа котва, да е член на еврозоната “, сподели още Лъчезар Богданов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР