Икономистът Ивайло Мирчев от Демократична България“ коментира действията на кабинета

...
Икономистът Ивайло Мирчев от Демократична България“ коментира действията на кабинета
Коментари Харесай

Мирчев: Вероятно веригата държавни бензиностанции е в полза на Пеевски

Икономистът Ивайло Мирчев от „ Демократична България “ разяснява дейностите на кабинета за основаване на верига държавни бензиностанции. По думите на Мирчев властта пробва да ни убеди, че ще влага 200 млн., лева с цел да построи верига държавни бензиностанции, с цел да контролира пазара на горива. Странен от икономическа позиция метод, изключително за партия, претендираща да е дясна (ГЕРБ).
" Ако приемем, че това е същинската цел на държавното управление на Борисов, то е необичайно за какво тя не е реализирана посредством самостоятелните регулатори, на които това им е работата - да обезпечат конкурентен пазар, без опция за картелизиране. Странно е за какво с бързо приемане на промени в закона не се обезпечи опция да се употребяват данъчните хранилища в Румъния и Гърция, с цел да се даде опция за действителна конкуренция ", споделя още той.

" Причината най-вероятно е друга - Делян Пеевски да получи дял от пазара на горива. За задачата страната ще " влага " 200 млн. лева пари на данъкоплатците. Няма друго разумно пояснение за този неочакван ход. Още повече, откакто персонално Борисов преди години обърна тил на Ваньо Танов, който опитваше да направи този пазар същински конкурентен ", написа още той.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР