Икономистът Евгений Генчев коментира актуалната политическа обстановка у нас и

...
Икономистът Евгений Генчев коментира актуалната политическа обстановка у нас и
Коментари Харесай

Евгений Кънев: Аз като представител на бизнеса искам да има правителство, което да движи проблемите на България

Икономистът Евгений Генчев разяснява настоящата политическа конюнктура у нас и възможностите за сформиране на държавно управление.

" За мен е доста тъжно, че някой подмолно прави дневен ред на страната, а ние се занимаваме една седмица да обсъждаме противоконституционни дейности. На процедура това е една естествена обстановка за мен, в доста малко демократични партии в България. Защото представете си такова разискване да има във " Възраждане " или в Движение за права и свободи. За мен нищо притеснително няма. Имаше някои изхвърляния, които са плод на неопитността на някои хора, които вземат участие вътре, само че не виждам за какво би трябвало да се трансформира формулата за държавно управление, както към този момент се дават поръчки. Нали до през вчерашния ден концепцията беше на процедура да се реализиран национални цели. Кое в действителност трансформира нещата ", попита той в утринния блок на " Нова телевизия ".

" Ние приказваме за демократична полемика, на която водачите се пробват да убедят членовете на националния съвет да гласоподават в избрана посока. Въпреки всички тези неща, които те изнесоха с имена, данни, обстоятелства, които не трябваше да се вършат по този метод, с един глас е минало гласуването. Ако ГЕРБ изиска по нов метод да мине държавното управление, в случай че се направи гласоподаване, може и да не мине. Относно посолствата - това, което се спекулира в тази ситуация е, че ние сме неутрална и независеща от никой страна. А в действителност това, което хората не знаят, е, че в самите закони на службите има специфични членове, че работим взаимно с партньорските служби от Европейски Съюз и НАТО. Тоест, напълно обикновено е когато се излъчват хора, които би трябвало да излъчват доверие, с цел да може да се обменя информация. Ние не сме в Шенген, тъй като ни нямат доверие. Заради това няма по какъв начин лицето, което съставлява службата да не може да бъде в съгласие с партньорските служби ", счита Кънев.

" Аз като представител на бизнеса желая в действителност да има държавно управление, което да движи проблемите в България. Не може непрекъснато със кавги, с поръчки, със клюки, със записи, действително проваляме цялата страна и нищо не може да се случва ", съобщи още икономистът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР