Икономиката върви с такива темпове, че не можем да смогнем

...
Икономиката върви с такива темпове, че не можем да смогнем
Коментари Харесай

Борисов: Икономиката върви с такива темпове, че не можем да смогнем с инфраструктурата


Икономиката върви с такива темпове, че не можем да смогнем с инфраструктурата, съобщи министър-председателят Бойко Борисов в Русе. Той посочи, че държавното управление работи по едно и също време по редица инфраструктурни планове, включително и автомагистралите.

„ Правим седем автомагистрали едновременно “, акцентира министър председателят.

В крайдунавския град министър-председателят Бойко Борисов инспектира строителните действия по новата права на панорамния бул. “Придунавски”. Тя е част от плана “Интегрирана система за градски превоз на Русе – 2 стадий “ по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “, който е на стойност 24 344 185,59 лева

Проектът планува създаване на пешеходна връзка - надлез сред кв. „ Родина 3 “ и кв. „ Чародейка “, реорганизация на бул. „ Придунавски “ в сектора от Речната гара до ул. „ Мостова “, както и създаване на една нова пасарелка и ремонт на още две. Заложено е също създаване на пешеходна зона по ул. „ Чипровци “, рехабилитация и реорганизация по ул. „ Шипка “ в сектора от ул. „ Чипровци “ до бул. „ България “. Ще се извърши още реорганизация и рехабилитация на пешеходния подлез при МГ „ Баба Тонка “, както и надграждане на интелигентната транспортна система.

„ Промяната в Русе е извънредно забележима. Извършва се огромен ремонт на уличната мрежа и тротоарите в града. За 8 години над 200 млн. евро са вложени в Русе по разнообразни стратегии “, осведоми премиера Борисов кметът на Русе Пламен Стоилов.

Със средства на общината се рехабилитират също междублокови пространства, с цел да имат жителите по-добра среда за живеене. За първия образователен ден ще бъде пусната в употреба една от основните пътни връзки в града, а залата се е трансформирала в горделивост за Русе.

В града се работи по още три огромни плана, в които се влагат близо 30 млн. лв. като задачата е Русе да се обърне с лице към Дунава.

„ Добрите вести са всеки ден за Русе. Това, което се облагородява - с кейови стени, пасарелки, връща блясъкът на града “, означи министър-председателят Бойко Борисов.

В отговор на журналистически въпрос по отношение на пътя Русе-Велико Търново, министър председателят съобщи, че два лота от автомагистрала „ Хемус “ са на финала. А Министерство на регионалното развитие следва да приготви два сектора от пътя Русе-Велико Търново за строителството.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР