Икономиката няма да се върне на нивата си от преди

...
Икономиката няма да се върне на нивата си от преди
Коментари Харесай

Изпълнителният директор на Deutsche Bank с песимистична прогноза за световната икономика

Икономиката няма да се върне на равнищата си от преди пандемията от ковид „ дълго време “. Това предизвести основният на Deutsche Bank Кристиан Зевинг по време на проведена от Handelsblatt среща на върха в банковия бранш в Германия, представен от Си Ен Би Си.

Бизнес интензивността в Еврозоната се намали внезапно след въвеждането на строгите ограничаващи ограничения против разпространяването на ковид през март, само че в последните месеци тя стартира да се възвръща на фона на разхлабването на ограниченията. Подобна е и обстановката в СА.

Въпреки това, остават опасения, че нежното възобновяване няма да устои на ново връщане на ограничаващите ограничения или на дълго закъснение на имунизацията против COVID-19.

„ Завръщане към остарялата мощ на стопанската система ще отнеме доста повече време от това, което чакаме. Много компании ще би трябвало да се научат да оцеляват с фрапантно намелени доходи за много дълъг интервал. Ще би трябвало да се пригодим към икономическа обстановка, при която се следи възобновяване, само че то ще бъде малко по малко  и единствено в някои промишлености “, съобщи Зевинг на форума, който се организира във Франкфурт.

Пандемията нанесе големи вреди върху туристическата промишленост, като някои анализатори си задават въпроса дали резултатът на сегашния летен сезон не е просто отсрочване във времето на банкрути на редица хотели и свързани с отрасла бизнеси.

Освен това редица държавни управления възнамеряват понижаване на стратегиите си за стимулиране на стопанската система, които бяха въведени при започване на пандемията. Това може да докара до загубата на голям брой работни места и да сложи под риск бъдещето на доста компании.

„ Достигането на нивото отпреди рецесията ще бъде доста мъчно и ще отнеме много време. Това няма да се случи през тази или пък през идната година “, разяснява Зевинг, като добави, че някои елементи на стопанската система ще работят единствено на 70% до 90% от потенциала си.

Той акцентира, че вследствие на здравната рецесия доста от другите огромни стопански провокации са останали на назад във времето и че хората са не запомнили за тях. Той уточни „ заплахите от Брекзит без договорка “, ниските лихви и комерсиалния спор сред Съединени американски щати и Китай като източници на огромни стопански проблеми в бъдеще.

„ Дами и господа, не желая да бъда прекомерно огромен черноглед, аз просто разказвам актуалната установка “,  каза още Зевинг по време на събитието във Франкфурт.

 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР