Икономиката на Япония се разраства с по-бърз темп от очакваната

...
Икономиката на Япония се разраства с по-бърз темп от очакваната
Коментари Харесай

Третата по големина икономика в света бележи ръст за четвърто поредно тримесечие

Икономиката на Япония се разраства с по-бърз ритъм от предстоящата годишна ставка от 1,8% за интервала юли - септември 2019 година. Това се дължи основно на засилените потребителски покупки и корпоративните вложения преди нарастването на налозите от 1 октомври, написа Associated Press.

Увеличението на налозите в третата по-големина стопанска система в света обаче ще навреди на растежа през идващите няколко месеца, демонстрират нови прогнози.

Предварителни данни посочваха, че по отношение на интервала април - юни стопанската система на Япония за третото тримесечие на годината е повишена с 0,2%. Според поправени данни растежът е в размер на 0,4%.
 Продажбите в Япония понижиха с невъобразим от 2015 година ритъм
Продажбите на дребно в третата най-голяма стопанска система се сринаха поради нов налог

Токио приготвя ново нарастване на разноските, с цел да резервира растежа на стопанската система

Това е четвъртото следващо тримесечие, в което стопанската система на Япония бележи растеж. Отчетените по-добри резултати от държавното управление също отразяват по-малки съмнения при износа на страната. Според анализатори това най-вероятно няма да бъде по този начин през последното тримесечие на годината.

Индексът на потребителското търсене, посочен от Централната банка на Япония, демонстрира спад от 7,4% през месец октомври, откакто данъкът върху продажбите при започване на същия месец беше повишен от 8 на 10%. " Това демонстрира внезапен спад на частното ползване през четвъртото тримесечие ", изяснява в коментар за организацията специалистът от Capital Economics Марсел Тиляънд.

По думите му анализаторите от основаната в Лондон консултантска компания за стопански проучвания имат по-песимистични прогнози във връзка с вероятностите за напредък на международния Брутният вътрешен продукт от икономистите в други такива компании. Затова те са на мнение, че външното търсене в международен мащаб ще продължи да спада със слаби темпове. " Спрямо резултатите чакаме растежът на Брутният вътрешен продукт да се намали с 0,2% през идната година ", добави той.
 Япония приготвя пакет тласъци на стойност $120 милиарда
Най-задлъжнялата стопанска система се приготвя да усили разноските

За да избегне рецесия
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР