Икономиката на Великобритания се е свила повече от очакваното за

...
Икономиката на Великобритания се е свила повече от очакваното за
Коментари Харесай

Икономиката на Великобритания се е свила повече от очакваното


Икономиката на Англия се е свила повече от предстоящото за интервала юли-септември, а растежът й е бил по-слаб от авансово плануваното през по-голяма част от изминаващата година, демонстрират публични данни, оповестени през днешния ден, съобщи ДПА.

Британската Национална статистическа работа (ONS) заяви, че брутният вътрешен артикул (БВП) на страната понижава с поправените 0,3 % през третото тримесечие на 2022 година по отношение на първичната прогноза за спад с 0,2 %. Британската стопанска система нараства през първата половина на годината с по-бавни темпове от първичните оценки, осведоми още статистическата организация. Коригираните данни демонстрират, че Англия е постигнала най-малък стопански растеж от 0,6 на 100 през първото тримесечие на годината и 0,1 на 100 през второто тримесечие.

По-рано Националната статистическа работа оцени английския стопански растеж на 0,7 на 100 през първото и на 0,2 на 100 през второто тримесечие.

Тези отрицателни резултати поддържат опасенията, че се чака Англия да изпадне в криза, отбелязва ДПА.

Статистическата работа заяви още, че растежът на английския Брутният вътрешен продукт е бил по-малък през първото, второто, третото и четвъртото тримесечие на 2021 година, с 0,8 на 100 под предпандемичното ниво по отношение на предходните оценки за спад с 0,4 на 100.

" Ревизираните от нас данни демонстрират, че стопанската система се е показала малко по-слабо през миналата година, в сравнение с прогнозирахме по-рано, като се регистрира доста закъснение при индустрията и производството на електрическа енергия ", съобщи Дарън Морган, шеф на отдела за икономическата статистика към Национална статистическа работа. 

" Покупателната дарба на приходите на семействата продължава да понижава, въпреки и с по-бавни темпове, в сравнение с през предходните две тримесечия. Същевременно, като се вземе поради инфлацията, разноските им понижават за първи път от последния локдаун по време на пандемията от КОВИД-19, напролет на 2021 година ", добавя Морган. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР