Икономиката на Великобритания набра скорост през второто тримесечие след острото

...
Икономиката на Великобритания набра скорост през второто тримесечие след острото
Коментари Харесай

Икономиката на Великобритания набра скорост

Икономиката на Англия набра скорост през второто тримесечие след острото закъснение при започване на годината, само че загуби инцерия през юни, демонстрират данните на националната статистика, представени от Reuters.

Брутният вътрешен артикул се усили с 0,4 % през интервала април - юни, а на годишна база покачването е 1,3% - напълно покрай 6-годишното дъно от 1,2% през началото на годината.

Паундът, който тежко пострада през седмицата поради растящите терзания от корав Brexit, съвсем не промени цената си по отношение на еврото след излизането на данните.

Икономиката на Англия стартира да се забавя след референдума за излизане от Европейския съюз през 2016 година и се чака да пораства с доста по-ниска скорост от останалите развити стопански системи в приближаването на сакралната дата през март 2019 година.

 Икономиката на Япония още веднъж пораства
Третата най-голяма стопанска система още веднъж пораства

Надхвърляйки упованията на анализаторите

Данните за лекото възстановяне на стопанската система от зимния сън обаче най-вероятно ще дават на централната банка уверението, от което имаха потребност, откакто предходната седмица покачиха лихвите до невъобразим от финансовата рецесия връх от 0,75%.

Правителството на Англия към момента не е постигнало договорка с Брюксел и към този момент стартира приготовленията за опцията да напусне блока без публично съглашение.

През второто тримесечие стопанската система бе подкрепена от продажбите на дребно и възобновяване в строителството. " Производството обаче продължи да се отдалечава от върха, реализиран в края на предходната година ", споделя статистика Роб Кент-Смит.

През юни брутният вътрешен артикул се разшири с 0,1% по отношение на предходния месец, до момента в който през май нарастването бе 0,3%.

Растежът през трите месеца бе движен от бранш " услуги ", а външната търговия натежа най-вече на стопанската система от третото тримесечие на 2016 година.

Увеличението на разноските на семействата се повиши до 0,3%, само че на годишна база е едвам 1,1% - най-слаб растеж от началото на 2012 година. Потребителите се пробват да се оправят с растеж на инфлацията, само че едва покачване на заплатите. В последните месеци наклонността се обръща, само че не задоволително бързо, с цел да облекчи финансите на семействата.

Инвестициите на бизнеса пък нарастват с едвам 0,5% по отношение на предходното тримесечие.

 Паундът удари 9-месечно дъно против еврото
Паундът удари 9-месечно дъно против еврото

Страховете от корав Brexit порастват
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР