Икономиката на Швеция ще се свие с 4% тази година

...
Икономиката на Швеция ще се свие с 4% тази година
Коментари Харесай

Как коронавирусът удря икономиката на Швеция

Икономиката на Швеция ще се свие с 4% тази година поради епидемията от ковид, която удари доставките и търсенето. Това разгласи финансовият министър на скандинавската страна Магдалена Андерсон, представена от Reuters.
Правителството вкара ограничения, в това число дотации за понижаване на работните часове, данъчни отстъпки, гаранции за заеми и улесни разпоредбите за приемане на помощи. Въпреки това Андерсон предизвести, че предстоят тежки времена.
Според нея от финансовата рецесия преди десетилетие страната не е изпитвала сходно закъснение на стопанската система и нарастване на безработицата.
Ето по какъв начин климатът въздейства на ковид
" Икономическата рецесия ще засегне всички нас ", предизвести министърът.
Свиването на стопанската система на Швеция се чака да бъде като по време на финансовата рецесия през 2009 година, когато бяха регистрирани -4,2% - най-големият спад от повече от 50 година
Но Андерсон се надява на бързо възобновяване, като прогнозата е за 3,5% растеж през 2021 година
Повече от 100 хиляди души към този момент са оздравели от ковид
Рекордни 36 800 шведи са останали без работа през март, което е 10 пъти повече от същия месец предходната година. Правителството чака да се усилят разноските през тази година с 8,35 милиарда $.
По последни данни на Световната здравна организация по света има над 697 000 доказани случая, а умрелите са повече от 33 000. Регистрирани са случаи в 203 страни и територии.
Можете да следите случаите на ковид в България и по света в нашия блог.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР