Икономиката на САЩ се е свила повече от очакваното през

...
Икономиката на САЩ се е свила повече от очакваното през
Коментари Харесай

Икономиката на САЩ се е свила с 5% през първото тримесечие

Икономиката на Съединени американски щати се е свила повече от предстоящото през първото тримесечие, като анализаторите не престават да предвиждат доста по-силен спад през второто тримесечие, съобщи Асошиейтед прес.

Министерството на търговията заяви през днешния ден, че брутният вътрешен артикул (БВП) се е намалил с 5 % на годишна основа през първите три месеца на годината, което е повече от предстоящите допреди месец -4,8 %.

Това е най-големият тримесечен спад след регистрираните -8,4 на 100 през четвъртото тримесечие на 2008 година по време на финансовата рецесия.

Преразгледаният надолу индикатор за първото тримесечие отразява по-слабите вложения на бизнеса в складови наличия, което частично е било обезщетено от малко по-силните потребителски разноски.

Икономистите чакат ограниченията за изолираност, довели до прекъсване на огромна част от стопанската система и довели до редуциране на милиони работещи да провокират спад на Брутният вътрешен продукт от 40 % на годишна основа през настоящето тримесечие. Това ще бъде най-големият тримесечен спад от 1947 година. Той ще бъде четири пъти по-голям от предходния спад през 1958 година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР