Икономиката на САЩ продължава да се разширява със сдържано до

...
Икономиката на САЩ продължава да се разширява със сдържано до
Коментари Харесай

Бежова книга на Фед: Икономиката на САЩ продължава да се разширява с добро темпо в началото на 2018 година



Икономиката на Съединени американски щати продължава да се уголемява със " сдържано до умерено " в края на предходната и през първия месец на актуалната година при стягане на трудовия пазар и при сдържан напредък на цените и на заплатите, показва Федералният запас в последната си така наречен " Бежова книга " (Beige Book) за икономическите условия в страната.

В разбора на Фед се показва, че множеството от 12-те федерални области рапортуват за непретенциозен или сдържан стопански напредък, до момента в който районът на Далас регистрира здрав стопански напредък. Заетостта също продължава да нараства с умерено движение, като множеството федерални района оповестяват за дефицит на работна ръка, което в някои от тях може да докара до известно ограничение на икономическия напредък.

Участниците в изследване на Фед са оптимисти по отношение на икономическите вероятности през 2018-а година, визирайки повишаващото се възнаграждение на труда в огромна част от федералните области.

В редица от 12-те района се следи и умерено повишаване на цените, като някои от тях оповестяват за увеличение на разноските в индустрията, строителството и превоза. В същото време бизнесът в някои области оповестява, че има опция да увеличи своите продажни цени.

Последната " Бежова книга " евентуално ще бетонира упованията, че и през 2018-а година Федералният запас ще продължава да организира политиката си на последователно повишение на лихвените ставки. Мнозинството от членовете на Фед към момента разчитат на трикратно повдигане на федералната фондова рента, само че на този стадий няма ясни индикации по повод времето, когато ще бъде подхваната идната стъпка в тази посока. Участниците на финансовите пазари обаче залагат, че идващото покачване на главната рента с четвърт % ще бъде реалност на съвещанието на Фед през март.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР