Икономиката на Русия се адаптира добре към западните санкции и

...
Икономиката на Русия се адаптира добре към западните санкции и
Коментари Харесай

Кремъл казва, че руската икономика е готова да понесе повече санкции

Икономиката на Русия се приспособява добре към западните наказания и Москва не се опасява от вероятността за повече сходни ограничения, споделя Кремъл.

На 25 февруари 2022 година, ден откакто Русия предприе пълномащабно навлизане в Украйна, Европейският съюз вкара широкообхватни наказания, целящи да изпратят явен сигнал на Москва, че ще има тежки последствия за войната.

Продължавайте да четете

лист от 3 елементаУкраински деца, репатрирани от Русия посредством посредничеството на Катар Руският първи посланик посещава Северна Корея, до момента в който бушуват борби в източната част на Украйна Русия -Война в Украйна: Списък на основни събития, ден 608 завършек на списъка

Блокът е наложил 11 пакета от наказания досега и предходната седмица съобщи, че ще работи за унищожаване на пропуските в съществуващите ограничения. Служители на Европейски Съюз допускат, че глобите могат да останат в действие с години.

„ Русия живее под режим на наказания от много дълго време, от десетилетия, и ние задоволително се адаптирахме към него, тъй че такива времеви хоризонти като пет до 10 години не ни плашат “, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред кореспонденти във вторник.


Русия сподели, че глобите са подтикнали нейната вътрешна стопанска система и индустриално произвеждане.

Някои наблюдаващи настояват, че глобите са били заобиколени и не са съумели да възпрат Русия във войната й против Украйна. Според отчет на основаната в Норвегия рискова консултантска компания Corisk – която проучва митнически данни от 12 страни от Европейски Съюз, Норвегия, Обединеното кралство, Съединените щати и Япония – заобикалянето на глобите за експорт на Русия възлиза на към 8 милиарда евро (8,5 милиарда $ ) през 2022 година

Западните страни и Киев споделят, че Москва е въвлечена в непредизвикана нападателна война в Украйна. Москва упреква западните сили, че употребяват Украйна, с цел да се опитат да отслабят и подкопаят личната сигурност на Русия.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР