Икономиката на Румъния отбелязва надхвърлящо очакванията развитие с растеж на

...
Икономиката на Румъния отбелязва надхвърлящо очакванията развитие с растеж на
Коментари Харесай

Дънчила: Румъния е постигнала втория по големина икономически растеж в ЕС

Икономиката на Румъния отбелязва " надхвърлящо упованията развиване " с напредък на брутния вътрешен артикул от 4,8 % по отношение на същия интервал на предходната година, съобщи министър председателят Виорика Дънчила, представена от Аджерпрес и Българска телеграфна агенция.

" Продължават да идват положителни вести в икономическата област. Публикуваните наскоро числа от Националния статистически институт и Евростат демонстрират, че стопанската система на Румъния регистрира развиване оттатък упованията. През първото тримесечие на тази година нашата страна е отчела напредък на Брутният вътрешен продукт от 4,8 % по отношение на същия интервал на предходната година. Така Румъния е постигнала втория по величина стопански напредък в Европейски Съюз ", съобщи Дънчила.

Тя добави, че второто тримесечие на 2019 година е пето подред тримесечие, в което страната отбелязва напредничав стопански напредък с над един % по отношение на предходното тримесечие.

" Това е резултатът от ограниченията за поддръжка на бизнес средата и за предоставяне на подтик на вложенията, които предприехме в управническата стратегия ", означи Дънчила. Тя добави, че през първите шест месеца на тази година директните задгранични вложения са нарастнали с 30 % по отношение на същия интервал на предходната година.

" Също по този начин от началото на годината досега са регистрирани над 53 000 работни места. По този метод сега в румънската стопанска система има над 6,4 милиона дейни работни места ", посочи румънският министър председател. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР