Икономиката на Португалия се забави с 3,9% през първото тримесечие

...
Икономиката на Португалия се забави с 3,9% през първото тримесечие
Коментари Харесай

Икономиката на Португалия се забави с 3,9%, а на Холандия - с 1,7%

Икономиката на Португалия се забави с 3,9% през първото тримесечие на 2020 година по отношение на последната четвърт на предходната година в резултат на епидемията от ковид и последвалите ограничавания, демонстрират формалните данни, представени от " Ройтерс ".
 Коронавирусът тласна Германия в историческа криза
Коронавирусът тласна Германия в историческа криза

Брутният вътрешен продукт на Германия се сви с 2,2% през първото тримесечие

Националният статистически институт заяви също, че Брутният вътрешен продукт на Португалия се е свил с 2,4% на годишна база.

През последната четвърт на 2019 година стопанската система регистрира растеж от 0,7% на тримесечна база и 2,2% напредък на годишна.

Междувременно предварителните данни демонстрират, че холандската стопанска система се е свила с 1,7% през първото тримесечие на годината, което е най-големият спад от 11 година Националната статистическа работа CBS, представена от " Политико ", разгласи, че спадът е най-вече поради намаленото ползване . Харчовете на семействата са намалели с 2,7% през първата четвърт на годината по отношение на последното тримесечие на 2019 година Разходите на държавното управление също са паднали с 1,4%, до момента в който вложенията са се намалили с 1,1 на 100. Вносът и износът надлежно са със спад от 3% и 3,5 на 100.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР