Икономиката на Хонконг е загубила най-малко 2,8 млрд. хонконгски долара

...
Икономиката на Хонконг е загубила най-малко 2,8 млрд. хонконгски долара
Коментари Харесай

357 млн. долара – икономическата цена на протестите в Хонконг за последните 6 дни

Икономиката на Хонконг е изгубила минимум 2,8 милиарда хонконгски $ (357 млн. д.) поради всеобщите вълнения през последните шест дни. Това заяви през днешния ден вестник " Саут Чайна морнинг пост ", базирайки се на локални специалисти, съобщи ТАСС.

Според анализаторите вредите за бранша на търговията на дребно, превоза, заведенията за хранене и хотелите за миналите почивни дни и понеделника доближават 1,9 милиарда хонконгски $ (242 млн. долара)м осведоми Българска телеграфна агенция.

Загубите на оператора на хонконгското метро - компанията Ем Ти Ар (MTR) за уикенда могат да доближат 500 млн. хонконгски $ (63,7 млн. долара). В събота за първи път в историята на метрото то спря работа изцяло след актове на вандализъм от стачкуващи, а в неделя системата работеше отчасти.

Заради хаоса и транспортния колапс в града затворени останаха доста търговски центрове, магазини и заведения за хранене. Заетостта на хотелите се срина от 95 до 50 % макар мощното поевтиняване на нощувките.

Главният админ на Хонконг Кари Лам предизвести през днешния ден, че китайската войска може да се намеси, в случай че обстановката в града се утежни. Тя обаче акцентира, че управата на Хонконг към момента се надява да позволи рецесията със лични сили, съобщи Асошиейтед прес.

Лам прикани задграничните критици да одобряват действителността, че четири месеца на митинги, белязани от внезапна ескалация на насилието, към този момент не са " спокойно придвижване за народна власт ".

След като прибегна до изключителни пълномощия, с цел да забрани носенето на маски на демонстрациите, Лам не изключва и други ограничения, в това число да изиска китайска интервенция.

" Все още мощно имам вяра, че би трябвало да намерим решението сами...ако обаче обстановката стане толкоз неприятна, тогава никой вид не може да бъде изключен, в случай че желаеме Хонконг най-малко да има някакъв късмет ", сподели тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР