Икономиката на Германия може да се свие отново през третото

...
Икономиката на Германия може да се свие отново през третото
Коментари Харесай

Бундесбанк: Няма риск от дълбока рецесия в Германия

Икономиката на Германия може да се свие още веднъж през третото тримесечие, само че дълбока криза не се чака, оповестява Bloomberg, цитирайки последния отчет на немската централна банка Бундесбанк.

Въпреки че експортно насочените промишлености не престават да търпят загуби и индикаторите за бизнес доверието не допускат неотложно превръщане на трендовете, секторите, разчитащи на вътрешното ползване, към момента се показват добре, показват още от финансовата институция.

И въпреки всичко от трезора допълват, че рисковете нарастват, а слабостите в експортните браншове ще се разпространят в останалата част от стопанската система. „ Брутният вътрешен артикул на Германия би могъл още веднъж да се свие през третото тримесечие на 2019 година “, обявиха от Бундесбанк. Според централната банка криза в смисъла на забележителен, по-широк и дългогодишен спад на производството при незадоволително употребен капацитет за момента не се следи.

Правителството чака немската стопанска система да нарасне с 1% през 2020 година По-ранните упования бяха за растеж от 1,5%.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР