Икономиката на Гърция вероятно ще нарасне повече от очакваното, тъй

...
Икономиката на Гърция вероятно ще нарасне повече от очакваното, тъй
Коментари Харесай

Туристите спасяват Гърция от рецесия

Икономиката на Гърция евентуално ще нарасне повече от предстоящото, защото туристите се завръщат в страната в по-голям брой, съобщи шефът на централната банка, осведоми Bloomberg, съобщи Bloomberg TV Bulgaria.

Ръст от " 3,2% е нашият главен сюжет в централната банка на Гърция, само че той се основава на догатката, че приходите от пътувания, от това, което назоваваме туризъм, ще бъдат 8 % от приходите през 2019 година ", съобщи Янис Стурнарас в изявление в събота. " Изглежда, че той ще бъде покрай 100%. Така че 3,2% може би са в долния завършек на евентуалното повишаване. "

Туристическият бранш е от жизненоважно значение за Гърция, като на бранша се пада към една пета от стопанската система на страната и повече от една четвърт от работните места. Въпреки че рецесията с разноските за живот значи, че европейските консуматори са понижили някои разноски, пътуванията в чужбина се оказаха изключение и туристите се стичат към Гърция.

Освен това страната е в по-добра обстановка от някои свои сътрудници от еврозоната във връзка с опасността от прекъсване на енергийните доставки от страна на Русия. Гърция евентуално ще избегне криза, в случай че доставките спрат изцяло, сподели Стурнарас. " Гърция разполага с много разнородни източници на природен газ, на полутечен природен газ - тя си е написала домашното от доста месеци насам ", сподели той. Пълното прекъсване би означавало, че " темпът на напредък ще спадне доста, само че няма да стане негативен ", сподели той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР