Икономиката на еврозоната ще се възстанови по-бързо в сравнение с

...
Икономиката на еврозоната ще се възстанови по-бързо в сравнение с
Коментари Харесай

Икономиката на еврозоната ще се възстанови по-бързо от тази на САЩ

Икономиката на еврозоната ще се възвърне по-бързо спрямо тази на Съединени американски щати. Това ще се случи най-вече поради другите реакции против пандемията от страна на Съединени американски щати и европейските стопански системи, оповестява Bloomberg.

Неуспехът на Съединени американски щати да овладеят разпространяването на ковид удря спирачките на икономическото възобновяване, до момента в който в Европа доста остарели огнища на ковид към този момент съумяха да възобновят икономическата си интензивност, без да причинят скок на броя на инфектираните с Covid-19.

От решаващо значение за устойчивото икономическо възобновяване е увереността, че вирусът към този момент не е отвън надзор. Относителният триумф на Европа може да поддържа потребителите да харчат повече, а бизнесът да влага, което в допълнение ще подтиква търсенето и растежа. Също по този начин в района бе свършена по-добра работа във връзка с запазването на заетостта и отбраната на приходите. Чрез стратегиите за опазване на заетостта най-малко на този стадий милиони чиновници не престават да получават заплата.„ Европа ще се оправи по-добре, защото е прекъснала веригата, която свързва подвижността и вируса ", се показва в отчет на JPMorgan. Междувременно Goldman Sachs предвижда по-бързо и стабилно възобновяване на стопанската система на еврозоната от всички други райони поради ефикасната битка против ковид.

„ Напълно явно е, че стопанската система на еврозоната регистрира по-рязък спад, само че се чака и по-рязко възобновяване на растежа ", разяснява Яри Стен, основен икономист за Европа в Goldman Sachs. " Еврозоната ще изпревари по напредък Съединени американски щати в границите на интервал от една до две години. Това се случва доста рядко ", изяснява той.

От 1992 насам стопанската система на Съединени американски щати се показва по-добре от тази на еврозоната през целия интервал като се изключи осем години, демонстрират данни на Международния валутен фонд (МВФ). Еврозоната съумя да означи напредък през 2008 година, когато финансовата рецесия удари района, до момента в който щатската стопанска система се сви през същата година. Все отново през идната 2009 година спадът на Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати бе по-слаб от този в еврозоната.

Икономиката на еврозоната евентуално се е свила с 12% през второто тримесечие на тази година, сочи изследване на Bloomberg. Според упованията за същия интервал щатската стопанска система ще регистрира спад от 35% на годишна база.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР