Икономиката на еврозоната се бори да преодолее затруднения на фона

...
Икономиката на еврозоната се бори да преодолее затруднения на фона
Коментари Харесай

ЕЦБ може да подготви почвата за нови мерки за стимулиране на икономиката

Икономиката на еврозоната се бори да преодолее усложнения на фона на спада на промишления бранш и продължителния американско-китайски търговски спор. Дали обаче това ще бъде задоволително, с цел да накара Европейската централна банка (ЕЦБ) още веднъж да се задейства, с цел да задържи еврозоната на траекторията на растежа?

ЕЦБ може да предприеме първи стъпки на съвещанието си на 25 юли, започвайки нов кръг от парични тласъци, защото има опасност, че стопанската система на еврозоната ще загуби инерция на фона на голям брой спънки пред световния напредък, оповестява ДПА.

Анализаторите чакат фрнкфуртската финансова институция да разгласи в четвъртък, че е оставила главната си рента по рефинансирането на досегашното ѝ нулево ниво, на което я държи от март 2016 година.

Само че вялата стопанска система в еврозоната, теглена надолу от спада в индустриалния бранш, наред с опасенията за Brexit без договорка и комерсиалния спор сред Съединени американски щати и Китай, който наподобява неразгадаем, провокираха опасения за световните стопански вероятности.

" Според нас рискът се е изместил още в посока към спад и евентуално тази слаба макросреда ще се окаже по-дълготрайна, в сравнение с се очакваше в началото ", разяснява пред ДПА икономистът на Morgan Stanley Маркъс Гетсшоу.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР