Икономиката на еврозоната показа изключителна устойчивост от началото на руската

...
Икономиката на еврозоната показа изключителна устойчивост от началото на руската
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Най-важното за Европа е да се справи с инфлацията

Икономиката на еврозоната сподели изключителна резистентност от началото на съветската инвазия в Украйна и последвалите търговски разтърсвания, съгласно Международния валутен фонд.

Въпреки това от Фонда предизвестяват, че икономическата интензивност в Европа е отслабнала, а инфлацията - " въпреки и последователно да понижава " - остава висока.

" Най-важното нещо за Европа е да се оправи с инфлацията. Защо? Защото инфлацията е неприятна за растежа и е налог върху бедните. Гледайки го в средносрочен и дълготраен проект, за Европа е извънредно значимо да подтиква нововъведенията и да основава повече динамичност. Пътища за това: „ Завършете основаването на банковия съюз, продължете напред към съюза на финансовите пазари, направете финансовите активи на Европа доста значими “, споделя ръководещият шеф на МВФ Кристалина Георгиева.

В изявление за Euronews тя акцентира, че най-опасното нещо за еврозоната е дълъг интервал на висока инфлация, която може да повлияе отрицателно на икономическия напредък. Според последните прогнози на МВФ инфлацията може да остане над целевото равнище...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР