Икономиката на еврозоната остава близо до застой през декември, като

...
Икономиката на еврозоната остава близо до застой през декември, като
Коментари Харесай

Еврозоната приключва годината с мрачен поглед към следващата

Икономиката на еврозоната остава покрай застой през декември, като продължение на най-лошото тримесечно показване от 2013 година, демонстрира обширно изследване на компанията IHS Markit.

„ Икономиката в еврозоната завършва 2019 година, изпаднала в най-лошия интервал от 2013 година насам, като предприятията се борят против разтърсванията от съвсем застоялото търсене и мрачните вероятности за идната година “, споделя Крис Уилямсън, основен икономист на компанията.

Прогнозата се вписва в мрачните вероятности, планувани и от Европейската централна банка, която намали растежа в еврозоната за идната година до слабите 1,1%.

„ Декемврийското неразположение още веднъж е водено от производството, което понижава с най-бързи темпове от октомври 2012 година “, се споделя в отчета.

Бизнес интензивността спада за четвърти следващ месец в Германия, където стопанската система е дестабилизирана от комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай и намаляващото търсене на коли.

Франция превъзхожда Германия, макар че изследването демонстрира, че в края на годината растежът е по-нисък.

Френската стопанска система, макар вълната от антиправителствени стачки, „ дава основна поддръжка за растежа на еврозоната “, добави Уилямсън.

Френският министър на финансите Бруно Льо Мер обаче съобщи, че чака стопанската система на страната му да нарасне с едвам 1,3% през тази година, което е по-малко от предходната прогноза от 1,4%.

Това привежда прогнозите на френското държавно управление в сходство с прогнозите за напредък както от Банката на Франция, по този начин и от националното статистическо бюро „ Insee “. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР