Икономиката на Бразилия се сви с 1,5% през първото тримесечие

...
Икономиката на Бразилия се сви с 1,5% през първото тримесечие
Коментари Харесай

Пандемията сви икономиката на Бразилия с 1,5% и забави растежа на Индия до нивата от преди 20 г.

Икономиката на Бразилия се сви с 1,5% през първото тримесечие на 2020 година поради пандемията от ковид, разгласи държавното управление, представено от Агенция Франс Прес.

Но свиването на Брутният вътрешен продукт на най-голямата стопанска система в Латинска Америка отразява единствено началото на здравната рецесия, тъй като Бразилия стартира да постанова ограничаващи ограничения от средата на март.

Националният статистически институт IBGE отбелязва, че спадът от 1,5 на 100 е спрямо последното тримесечие на 2019 година

В същото време Индия регистрира най-слабия стопански напредък от минимум две десетилетия през интервала януари-март 2020 година, съгласно изнесените от държавното управление данни.

Третата най-голяма стопанска система в Азия се разшири със единствено 3,1 на 100 за интервала , който съответства с първата седмица на блокадата поради ковид. Следващото тримесечие се чака съществено стесняване в резултат на ограничаващите ограничения, които засегнаха производството, услугите и потреблението.

Годишният напредък от 4,2% удари 11-годишно дъно - най-бавната икономическа агресия от финансовата рецесия през 2008 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР