Икономии от ток във все повече общини в България заради

...
Икономии от ток във все повече общини в България заради
Коментари Харесай

Заради скъпия ток все повече общини въвеждат режим на уличното осветление


Икономии от ток във от ден на ден общини в България поради високите сметки за електричество. До момента седем общини в страната са прибегнали до режим на уличното осветяване. В някои селища лампите да вземем за пример светят през една или две.

В други случаи, лампите не светят за по няколко часа в разнообразни шпации от нощта.

По данни на Националното съдружие на общините, предходната година уличното осветяване в 179 общини е коствало 57 млн. лв., а тази година се чака поради високите сметки, бюджетът им да надвиши 208 млн. лв..
Снимка: bTV

В Ардино кметът също разпореди режим на уличното осветяване и даже забрани на кметовете по села да употребяват електрически отоплителни уреди.

Решението за режим на уличното осветяване кметът взема, откакто за декември общината получава сметка от над 55 000 лв. за ток.

„ Миналата година с такава сума сме плащали шестмесечието “, съобщи Изет Шабан.

След 21 ч. осветлението стопира и общината потъва в мрак до 6 ч. По мрачно фенерчетата на телефоните са единствения късмет хората да се придвижват в Ардино

Икономии от ток се вършат и в кметствата по селата. От този месец отоплението там е единствено на дърва. За ток имат предел от 50 лева и всеки преразход е за тяхна сметка

Без помощ от страната, от община Ардино споделят, че няма да се оправят с високите сметки. В момента кметството купува електричеството на близо 450 лева за мегават час, при 110 лева за мегават по същото време на предходната година.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР