Икономическото забавяне в Германия, въпреки че със сигурност ще се

...
Икономическото забавяне в Германия, въпреки че със сигурност ще се
Коментари Харесай

Как забавянето в Германия може да се отрази положително на Европа

Икономическото закъснение в Германия, макар че сигурно ще се отрази зле на Европа в кратковременен проект, може да спомогне на Стария континент в дълготраен, написа The Wall Street Journal.

Страната дава отговор за съвсем една трета от икономическата интензивност в еврозоната, само че нито една друга стопанска система в Европейския съюз не е растяла толкоз постепенно през през годината до края на март, с изключение на Италия. Това слага германците по-близо до останалата част от района на фона на закъснение на международната стопанска система, Brexit и комерсиалния спор сред Китай и Съединени американски щати.

Загубата на инерция в Германия може да улесни опита на президента на Европейската централна банка Марио Драги и евентуалния му правоприемник Кристин Лагард да убедят скептичното немско общество за потребността от по-дълъг интервал на ниски лихви или нарастване на държавните разноски, споделят анализатори.

Германското държавно управление има място за увеличение на вложенията, откакто през последните пет години регистрира остатък.

Еврозоната исторически мъчно се оправя с икономическите проблеми, като да вземем за пример прекомерно късния и колеблив отговор на растящите държавни задължения и банкови проблеми в годините след рецесията. Частично, това е отражение на разделянето сред севера и юга. Германците са и скептични към потребността от държавни политики, които да слагат в граници бизнес циклите.

Разликата този път е, че богата Германия ще пострада най-вече, което значи, че Берлин може да по-отворен за потребността от ограничения. През 12-те месеца до края на март най-голямата стопанска система в Европа набъбна с едвам 0,7 %. Дори Англия регистрира агресия от 1,8 %. Германия е измежду най-големите жертви от международната неустановеност, защото стопанската система е насочена експортно - 47% от брутния вътрешен артикул идват от износа, спрямо едвам 12% за Съединени американски щати да вземем за пример. Наскоро стартира да се вижда и намаляване на трудовия пазар.
 Рецесия в Германия ще удари и тези страни
Рецесия в Германия ще удари и тези страни

Икономистите дават прогнози за закъснение в най-голямата европейска стопанска система

Това основава народен спор по отношение на държавните разноски и потребността им за поддръжка на огромни стопански планове, като да вземем за пример прекосяването към цифрова стопанска система или към електрически автомобили.

Германските политици от дълго време отхвърлят да подтикват стопанската система, само че тази година те към този момент са по-колебливи в отхвърли си. Яенс Вийман, гуверньор на Бундесбанк, поддържа и двата хода на ЕЦБ тази година за наливане на свежи тласъци в стопанската система на еврозоната. Докато през 2016 година, когато Германия бе най-бързо растящата огромна развита стопанска система, бе твърдо срещу. Съгласието му този път улеснява решенията на ЕЦБ - и то в миг, в който институцията остана съвсем без принадлежности за поддръжка на стопанската система.

Правителството на канцлера Ангела Меркел деликатно разхлабва кесията, откакто прекара години в погашение на дълга. Публичните вложения ще доближат рекордните €40 милиарда през идната година, до момента в който през 2014 година те бяха €25 милиарда. Бизнесът също приканва за повече вложения от страна на страната, изключително в случай че те са ориентирани към покриване на дефицитите в технологията.
 Със забавянето на Германия за българския експорт ще са нужни нови различни пазари
Със забавянето на Германия за българския експорт ще са нужни нови различни пазари

Други основни за страната търговски сътрудници също се в затруднена обстановка, споделя експерт
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР