Икономическото сътрудничество на ЕС и Русия става все по-трудно, заяви

...
Икономическото сътрудничество на ЕС и Русия става все по-трудно, заяви
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Икономическото сътрудничество на ЕС с Русия става все по-трудно

Икономическото съдействие на Европейски Съюз и Русия става все по-трудно, съобщи председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, представена от Българска телеграфна агенция.

Тя изрази страдание, че " многото опити от наша страна в продължение на доста, доста години... за възстановяване на връзките с Русия не реализираха триумфа, който беше вероятен ".

Председателката на Европейска комисия, която приказва в коридорите на съвещанието на Европейския съвет в Брюксел през вчерашния ден и през днешния ден, акцентира на сериозната нужда от модернизиране на съветската стопанска система. Тя регистрира мощната взаимозависимост на Русия от приходите от експорт на енергоносители и по едно и също време с това нежеланието на съветските управляващи за градивно взаимоотношение с Европейски Съюз.

Планирам нови оферти във връзка с Русия, в това число по отношение на плана за газопровод " Северен поток 2 ", разгласи Фон дер Лайен. Тя означи, че разнообразни разновидности ще бъдат разисквани в отчет за връзките на Брюксел с Москва, който ще бъде оповестен в края на идващия месец.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР