Икономическото сътрудничество между Европа и Русия става все по-трудно. Това

...
Икономическото сътрудничество между Европа и Русия става все по-трудно. Това
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Икономическото сътрудничество между ЕС и Русия става все по-трудно

Икономическото съдействие сред Европа и Русия става все по-трудно. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на срещата на ръководителите на Европейски Съюз в Брюксел, оповестява ДПА.

" Много опити от наша страна в продължение на доста, доста години, съвсем десетилетие да подобрим връзките с Русия не реализираха триумфа, който заслужават ", разяснява тя.

" С течение на времето икономическото съдействие стана все по-трудно ", акцентира тя и добави, че съветската стопанска система би трябвало да бъде осъвременена.

" Това, което виждаме през днешния ден, е стопанска система, на която липсва голямо количество рационализация, която би била нужна, стопанска система, която мощно зависи от енергийните доходи, само че режим, който не желае да взаимодейства по градивен метод с нас ", посочи още шефката на Европейската комисия.

Фон дер Лайен съобщи, че възнамерява нови оферти за работа с Русия, в това число във връзка с газопровода " Северен поток 2 ".

Тя съобщи, че разновидностите ще бъдат разисквани в отчет за връзките с Русия в края на юни.

Докладът ще показа " другите политически варианти, които ще покажат по какъв начин можем да уредим връзките с Русия ", добави тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР