Икономическото развитие на Германия остава силно въпреки заплахата от протекционистка

...
Икономическото развитие на Германия остава силно въпреки заплахата от протекционистка
Коментари Харесай

ОИСР: Германското икономическо развитие остава силно въпреки търговската политика на САЩ



Икономическото развиване на Германия остава мощно макар опасността от протекционистка комерсиална политика на Съединени американски щати и управляващите в Берлин би трябвало да употребява бюджетния си остатък, с цел да усилят вложенията, намалявайки по този метод огромния си остатък по настоящата сметка, съобщи във вторник Организацията за икономическо развиване (ОИСР), оповестява Ройтерс.

" Икономическият напредък е постоянен и просперитетът е висок ", се показва в отчет на Организацията за икономическо сътрудничество и раз за Германия. Базираната в Париж организация чака водещата европейска стопанска система да нарасне с 2,1% през тази и през идната година.

Организацията за икономическо сътрудничество и раз също по този начин предвижда, че немският експорт ще нарасне с 4,5% през 2018-а и през 2019-а година макар опасността от възходящи търговски бариери и политиката на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп за налагане на наказания и на митнически цени.

Германското държавно управление би трябвало обаче да приложи структурни промени за поощряване на дълготраен, обществено приобщаващ и екологично съгласуван стопански напредък, отбелязва Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Тези промени би трябвало да включват по-големи обществени вложения и понижаване на тласъците, касаещи спестяванията на семействата, което би могло да усили домакинските и вътрешните разноски.

Организацията приветства релативно високите съглашения за заплащането на труда, които неотдавна бяха реализирани в Германия. " Заплатите нарастват умерено ", показва Организацията за икономическо сътрудничество и раз, добавяйки, че последните съглашения сред синдикатите и работодателите са причина за известно ускорение на растежа на заплатите.

" Въпреки това, възходящата инфлация основно вследствие на по-високите цени на петрола, в известна степен понижава действителното нарастване на заплати и на приходите ", означи Организацията за икономическо сътрудничество и раз.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР