Икономическото министерство се отказва от идеята да бъдат обединени агенциите

...
Икономическото министерство се отказва от идеята да бъдат обединени агенциите
Коментари Харесай

Караниколов вече не иска мегаагенция за публичните дружества

Икономическото министерство се отхвърля от концепцията да бъдат обединени организациите за приватизация и за вложения в мегаагенция за обществените предприятия. Това заяви икономическият министър Емил Караниколов пред отрасловата парламентарна комисия, която в сряда разиска проектозакона и трябваше да го гласоподава на първо четене.

Вместо това обаче приемането му беше отсрочено по искане на Караниколов до провеждането на народен съвет за тристранно съдействие, плануван за 19 юни, съобщи Българска национална телевизия. На Тристранката се чака да бъдат прегледани мненията на последователите и съперниците на плана за мегаагенция, която да дефинира държавната политика в сдруженията с над 50 % обществена благосъстоятелност.

Спорният въпрос е плануваният в текстовете на специфичния закон за обществените предприятия текст за отпадане на листата с държавните предприятия, неразрешени за продажба, който сега е част от Закона за приватизация. Въпреки уверенията на Караниколов от преди време, че тези сдружения ще останат предпазени, защото новият закон планува към този момент продажбата на всяко сдружение с над 50 % държавно присъединяване да се продава единствено с утвърждението на Народното събрание, желанието буди рецензии.

По думите на Караниколов не се постанова основаването на мегаагенция, а проектите ме са забранителният лист за раздържавяване освен да бъде непокътнат, само че и да бъде уголемен и в него на процедура да влизат всички обществени сдружения с над 50 % държавно присъединяване и още веднъж ваденето на компании от него са да става единствено след утвърждението на Народното събрание.

Плановете бяха бъдещата Агенция за обществените предприятия и вложения да взема решение по какъв начин страната да ръководи и печели по-добре от сдруженията, в които има над 50%. Намеренията бяха тя да разгласява и настояща информация и доклади за активността на обществените предприятия, в това число финансова и нефинансова информация за тях.;
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР