Икономическият спасителен пакет на правителството прилича на подпомагане за по-представително

...
Икономическият спасителен пакет на правителството прилича на подпомагане за по-представително
Коментари Харесай

Демократична България: Малкият бизнес получава пари за по-представително погребение

Икономическият избавителен пакет на държавното управление наподобява на подкрепяне за по-представително заравяне на българския дребен бизнес. Това се споделя в позиция на обединяването " Демократична България " във връзка показаните преди ден ограничения на българското държавно управление за отбягване на икономическата рецесия. Премиерът Бойко Борисов пресметна помощта за бизнеса на 4.5 милиарда лв., само че неговите критици имат подозрения в тази сметка.

" В реалност, препоръчаните ограничения нито са за 4,5 милиарда, нито дават отговор на мащабите на рецесията ", се споделя в позицията на дясноцентристката коалиция.

Според " Демократична България " препоръчаното покриване на 60% от заплатите в секторите, които бяха принудени да затворят по време на изключителното състояние, е PR мярка и реплика на угриженост.

" То не подкрепя никого, с изключение на административно затворените предприятия. Хиляди компании, които не работят заради личната си обществена отговорност или заради срив на пазара, остават напълно непокрити ", се споделя в позицията.

Коалицията изяснява за какво това е по този начин. Национален осигурителен институт дължи 60% от трудовата заплата на служащ, в случай че той бъде скъсен. Ако няма съкращения, компаниите не престават да заплащат осигуровките на своите служащи. Така излиза, че страната пести, а не дава пари с тази мярка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР