Икономическият съветник на Белия дом Лари Къдлоу омаловажи неотдавнашния спад

...
Икономическият съветник на Белия дом Лари Къдлоу омаловажи неотдавнашния спад
Коментари Харесай

Икономическият съветник от Белия дом Лари Къдлоу омаловажи спада на фондовата борса на Уолстрийт



Икономическият консултант на Белия дом Лари Къдлоу омаловажи неотдавнашния спад на акциите, търгувани на американските фондови тържища, определяйки това намаляване като " естествена промяна " и уточни, че президентът Доналд Тръмп е обезпокоен в известна степен, че Федералният запас може да увеличи лихвените проценти прекомерно бързо, само че все пак той почита независимостта на централната банка на Съединени американски щати.

" Мисля, че икономическите фундаменти са доста положителни за фондовия пазар и мисля, че пазарните корекции идват и си отиват. Хората би трябвало да останат доста спокойни по отношение на тези придвижвания, защото те са изцяло естествени ", уточни Къдлоу в предаването " Fox News в неделя с Крис Уолъс ". Той също по този начин добави, че Доналд Тръмп и китайският президент Си Цзинпин евентуално ще проведат диалози по време на плануваната за ноември среща на водачите на Г-20 в Аржентина, потвърждавайки по този метод информациите от преди няколко дни.

Коментарите на Лари Къдлоу са факт след трагичните разпродажби на акции на Уолстрийт по време на търговията през предходната сряда и четвъртък, които бяха последвани от опит за добър отскок в края на седмицата.

В петък показателят DJIA набъбна с 287 пункта (с 1,15%), парирайки част от загубата на близо 1400 пункта през предходните две сесии на търговия, само че все пак завърши със седмично намаляване от 4,2%.

Индексът S&P500 се увеличи с 1,42%, излизайки за пръв път на положителна територия след шест следващи сесии на спад, само че в границите на миналата седмица се намали с 4,1%.

Технологичният показател Nasdaq Composite набъбна в петък с цели 2,29%,отбелязвайки най-солиден дневен растеж от 26-и март насам. И той обаче регистрира солидно намаляване на седмична база с 3,7 на 100.

Въпреки петъчния отскок, и трите съществени американки фондови показателя регистрираха най-слабото си показване в границите на миналата седмица от месец март насам, като показателите DJIA и S&P500 завършиха със загуби за трета поредна седмица, а Nasdaq - за втора поредна седмица.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР