Икономическият растеж, воден от Съединените щати и Китай, се ускорява,

...
Икономическият растеж, воден от Съединените щати и Китай, се ускорява,
Коментари Харесай

МВФ вижда растеж в глобалната икономика въпреки пандемията

Икономическият напредък, воден от Съединените щати и Китай, се форсира, усилвайки рисковете от неравномерно световно възобновяване, съобщи шефът на МВФ във вторник, съобщи Агенция Франс Прес.
" През януари прогнозирахме световен напредък от 5,5 % през 2021 година ", съобщи шефът на МВФ Кристалина Георгиева в послание преди годишната пролетна среща на органа, съорганизирана със Световната банка.
" ", сподели тя преди формалната актуализация на прогнозата на интернационалната организация след седмица.
Основните фактори за усъвършенстваните вероятности включват приемането на американския пакет за икономическо облекчение на президента Джо Байдън от 1,9 трилиона $ и упования резултат от коронавирусните ваксини, които от ден на ден се оферират в по-големите стопански системи, сподели Георгиева.
Тя също похвали " изключителните старания " на служащите от цялата галактика на опазването на здравето, в това число лекари, медицински сестри и учени,разработващи ваксини.
Правителствата изиграха основна роля за попречване на международната меланхолия, сподели Георгиева, с към 16 трилиона $ фискална поддръжка и " солидна инжекция на ликвидност от централните банки ", предотвратяваща цялостна злополука.
Без тези стъпки от 3,5% през 2020 година " би бил най-малко три пъти по-лош ", сподели тя.
 Кристалина Георгиева е в листата на Bloomberg за най-влиятелни персони на 2020 година Кристалина Георгиева е в листата на Bloomberg за най-влиятелни персони на 2020 година
Bloomberg показа лист с 50 души, които съгласно него дефинират " невижданата " 2020 година, съобщи БГНЕС. Според организацията, пандеми...
Но МВФ вижда все по-големи признаци на „ възобновяване на доста скорости “, задвижвано от Съединени американски щати и Китай, които са на път да се радват на напредък до края на 2021 година, който изпреварва резултатите им отпреди рецесията.
Като цяло световните вероятности остават помрачени от „ извънредно висока неустановеност “, като икономическата интензивност към момента е тясно обвързвана с пандемията.
" Толкова доста зависи от пътя на пандемията - който в този момент се образува от неравномерен прогрес във имунизацията и новите вирусни варианти, които задържат вероятностите за напредък, изключително в Европа и Латинска Америка, " сподели тя.
Особено уязвими са нововъзникващите пазари с
„ Много от тях са мощно изложени на мощно наранени браншове, като туризма “, сподели Георгиева. " Сега те са изправени пред по-малък достъп до ваксини и още по-малко благоприятни условия в бюджета си. " Силно терзание в световната стопанска система, страдаща от другите темпове на възобновяване, би било ненадейно повишаване на американския напредък, което води до скок на лихвените проценти и бягството на капитали от нововъзникващите райони.
 Кристалина Георгиева: Трудното занапред следва, 2020 година може би беше по-лесната част от задачата пред нас Кристалина Георгиева: Трудното занапред следва, 2020 година може би беше по-лесната част от задачата пред нас
Глобалната стопанска система е при започване на своето възобновяване, само че най-трудното може би занапред следва, поради нелеката задача на полити...
" Очакваме инфлацията да остане лимитирана, само че по-бързото възобновяване на Съединени американски щати може да докара до бързо повишаване на лихвените проценти, което може да докара до внезапно стягане на финансовите условия - и приключване на обилни потоци на капитал от ", сподели тя.
Георгиева упорства за великодушни вложения в производството и разпространяването на ваксини, с цел да се улесни преходът към стопанската система след ковид.
Тя също по този начин поддържа увеличените вложения за най-уязвимите страни, както и разноските за инфраструктура, опазване на здравето и обучение, тъй че „ всеки може да се възползва от историческата промяна към по-зелени и по-умни стопански системи “.
Тази група народи се нуждае от 200 милиарда $ за пет години, с цел да преодолее пандемията и още 250 милиарда $, с цел да се върне към траекторията на среща с по-богатите страни, сподели Георгиева, цитирайки скорошно изследване на МВФ.
МВФ към този момент е обезпечил 107 милиарда $ за финансиране и облекчение на обслужването на дълга за 29-те най-бедни страни. Това включва поддръжка за Африка на юг от Сахара на към 13 пъти по-високо равнище от преди. Подкрепата в границите на интернационалната организация също се построява за разпределяне на към 650 милиарда $ специфични права на тираж в помощ на най-уязвимите страни, сподели Георгиева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР