Икономическият растеж в България се очаква да остане стабилен, като

...
Икономическият растеж в България се очаква да остане стабилен, като
Коментари Харесай

ЕК: Икономическият растеж в България се очаква да остане стабилен

Икономическият напредък в България се чака да остане постоянен, като брутният вътрешен артикул нарасне с 3.7% през 2018 и 3.5% през 2019 година с помощта на мощното вътрешно търсене. Това стана ясно при представянето на междинната икономическа прогноза за 2018-а година на Европейската комисия. Очаква се инфлацията у нас да се увеличи до 1.4% през 2018 и 1.5% през 2019 вследствие на увеличеното търсене и растежа на приходите.

Оценките на стопанските системи както в еврозоната, по този начин и в Европейския съюз като цяло са отбелязали напредък от 2,4 % през 2017 година, което съставлява най-бързия ритъм за последното десетилетие.

Темповете на напредък в еврозоната и Евросъюза през миналата година надвишиха упованията, съобщи еврокомисарят по икономическите и финансови въпроси Пиер Московиси:

След много години последователно и умерено възобновяване мога да заявя, че най-накрая Европа има стабилен и резистентен напредък. Добрите числа от втория учебен срок на 2017-а година ни разрешиха да преразгледаме повишаването на брутния вътрешен артикул като цяло и по този начин 2017-а година се обрисува като най-хубавата от 10 години насам. За началото на 2018-а година анкетните изследвания удостоверяват този динамичен напредък.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР