Икономическият растеж на Китай ще отслаби темпа си през следващите

...
Икономическият растеж на Китай ще отслаби темпа си през следващите
Коментари Харесай

Световната банка влоши прогнозата за икономиката на Китай

Икономическият напредък на Китай ще отслаби темпа си през идващите две години основно заради ограниченията за стягане на паричната и лихвена политика за понижаване на растящата задлъжнялост.

Повишаването на Брутният вътрешен продукт във величина стопанска система в света ще се забави до 6,4% през 2018 година и до 6,3% в 2019 година от упования растеж с 6,8% през тази година, се показва в разбор на Световната банка, представен от Bloomberg.

Според специалистите на банката, през тази година страната е постигнала напредък в своето икономическо ребалалнсиране, доколкото приносът на вложенията за растежа на производството се е намалил за сметка на вътрешното ползване.

По-силната инфлация, възобновяване на международната търговия и устойчивото вътрешно търсене са съдействали за растежа на китайската, стопанска система постигнала първото годишно ускорение от 2010 година насам.

Забавянето на капиталовата интензивност и отслабването на индустриалната инфлация ще ревизират решимостта на държавното управление да поддържа политиката си на по-строго финансово контролиране.

Очаква се рационалната паричнокредитна политика и продължаващите старания на управляващите да доведат до закъснение растежа на стопанската система, само че... " Благоприятните стопански условия вършат момента изключително подобаващ за по-нататъшно намаление на макроикономическата накърнимост на страната ", се отбелязва показва в разбора на Световната банка.

А, съгласно специалистите на банката, към момента растящото въздействие на нефинансовия бранш и неопределеността, обвързвана с пазара и цената на недвижимите парцели, могат в допълнение да отслабят вероятностите пред икономическия напредък на страната./money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР