Икономическият растеж на Китай се забави до 6,2 на сто

...
Икономическият растеж на Китай се забави до 6,2 на сто
Коментари Харесай

Търговската война удари Китай - най-слаб икономически ръст от 27 г.

Икономическият напредък на Китай се забави до 6,2 на 100 през второто тримесечие на тази година в съпоставяне със същия интервал през 2018 година Това е най-слабото показване на стопанската система на Китай от минимум 27 година, осведоми " Ройтерс ".

Търсенето в Китай и чужбина е наранено от комерсиалния напън на Съединени американски щати. Но по-силното от предстоящото показване през юни на фабричната продукция и продажбите на дребно носят някакви признаци на стабилизация.

Търговските сътрудници на азиатския колос и финансовите пазари от близко наблюдават положението на китайската стопанска система, защото комерсиалната война със Съединени американски щати се удължи и оскъпи, което усилва терзанията, че може да възникне световна криза.

Изнесените през днешния ден данни демонстрират спад на стопанската система на Китай от 6,4 на 100 през първото тримесечие на фона на упованията Пекин да разгласи още ограничения за усилване на потреблението, вложенията и възобновяване на бизнес доверието.

Ръстът през април-юни е в сходство с упованията на анализаторите и е най-слабият от първото тримесечие на 1992 година

Пекин най-вече клони към фискални тласъци , с цел да подкрепи икономическия напредък през тази година, като разгласи данъчни съкращения в размер на близо 2 трилиона юана (395 милиарда долара) и други ограничения за усилване на строителството на инфраструктура.

Индустриалният бранш регистрира 6,3% растеж по отношение на преди година , демонстрират данните на Националното статистическо бюро. През май беше регистриран 17-годишен спад . Новите данни демонстрират по-голям напредък от прогнозите за 5,2 на 100.

Продажбите на дребно са се нараснали с 9,8 на 100 през юни , като упованията бяха за 8,3 на 100 . Продажбите на коли са нарастнали със 17,2 на 100 същия месец.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР