Икономическият просперитет на Германия е застрашен поради пълния провал на

...
Икономическият просперитет на Германия е застрашен поради пълния провал на
Коментари Харесай

Най-голямата икономика в ЕС скоро може да стане неутрална по отношение на CO2, но бедна: Депутат

Икономическият разцвет на Германия е заплашен заради " цялостния неуспех " на държавната енергийна политика, съобщи ръководителят на парламентарната група на Свободната демократическа партия (СвДП) в Ландтага на Северен Рейн-Вестфалия Хенинг Хьоне.

Той съобщи пред вестник Die Welt, че виталният стандарт в страната може да спадне до равнището от 1970 година " Пред лицето на изцяло имплодиращия енергиен преход би трябвало да се запитаме: След 10 години ще има ли към момента някой, който ще създава тук и ще продава продукта си на интернационално равнище? Трябва да отговорим на този въпрос ", сподели Хьоне.

Депутатът прикани хората " да осъзнаят сериозността на обстановката ", като означи, че редица компании - от Lanxess до BASF - декларират, че са подготвени да влагат на всички места, с изключение на в Германия. " Нашите дребни и междинни предприятия също са подложени на напън. Много наблюдаващи предизвестяват, че страната ни скоро може да стане неутрална във връзка с CO2, само че бедна ", добави Хьоне.

Политикът счита, че заради високомерието и безспорното блаженство в Германия тези опасности се подценяват.

" Лишени сме от всички източници на сила като се изключи съветския газ - и той е блокиран. Ситуацията в Северен Рейн-Вестфалия, най-енергоемкият район в Германия, е изключително трагична заради цените на силата. Германският бизнес модел е подложен на мощен напън ", изяснява Хьоне.

 В същото време той посочи, че не приканва за прекъсване на енергийния преход, а би желал държавното управление краткотрайно да употребява всички налични локални енергийни източници.

 Хьоне би желал Германия да остане индустриална страна и място за произвеждане.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР