Икономическият министър в служебното правителство Никола Стоянов е подел мащабен

...
Икономическият министър в служебното правителство Никола Стоянов е подел мащабен
Коментари Харесай

Никола Стоянов си подари ремонт на министерството за Никулден

Икономическият министър в служебното държавно управление Никола Стоянов е подел огромен план за ремонт на постройката на " Славянска " номер 8, разкри Lupa.bg от социална поръчка на Стоянов, оповестена преди броени дни. 

Любопитната детайлност е, че прогнозната стойност за освежаването и на стени, и на подове, освен това на много сериозна площ, е едвам малко над 200 хиляди лв. без Данък добавена стойност. А самите строително-монтажни действия са съпроводени с куп условия от възложителя, в това число главните поправки да се вършат в извънработно време за ведомството - на процедура доста рано заран или след 18,00 часа, което в допълнение би оскъпило поръчката и би затруднило участниците в състезанието. 

Министърът желае освен да се изцикли паркетът тук-там, а балатуми и мокети да се сменят с ламинат (с най-голям клас на изхабяване - б.р.), само че и да се подмени цялата осветителна мрежа с слагането на трифазно табло, девиаторни ключове и лед лампи. Той вижда в границите на тази поръчка и скриването на всички в този момент висящи кабели като прогнозата на изготвилите техническото задание на плана е това да стане с вкопаване в стените и ново включване в елмрежата над окачените тавани.

За тях също има съответни спецификации като това да са растерни и да имат избрана дебелина. 

" Изпълнението ще се реализира при режим на работеща администрация при стеснен достъп, според пропускателния режим, при нужда на двусменен режим, в това число в почивни и празнични дни, без това да трансформира общата стойност на поръчката и периода за осъществяването ѝ ", прецизират от администрацията на министъра. 

Коридорите и фоайетата в постройката не са ремонтирани от дълъг интервал от време. Работните пространства, планувани за ремонт са разнородни във връзка с положението – част от тях са с тапети, подовото покритие натурален паркет, захабен и очакван за циклене и лакиране, мокет или балатум, излиза наяве още от поръчката. 

В общите пространства ще бъдат изкърпени и боядисани с латекс стените, а за пода е планувано и циклене, и лакиране на паркета. 

Предстои отварянето на постъпилите предложения за ремонта на имения ден на министъра - идващия вторник, Никулден. 
ТЕМА преди 12 дни 2226 преди 14 дни 943 преди 15 дни 5263
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР