Икономическият министър Кирил Петков твърди, че е имал 4 срещи

...
Икономическият министър Кирил Петков твърди, че е имал 4 срещи
Коментари Харесай

След интервюто на Слави Трифонов: Какъв е коментарът на Кирил Петков и Стефан Янев

Икономическият министър Кирил Петков твърди, че е имал 4 срещи с представители на " ИТН ", една от които и със самия Слави Трифонов.

Пред " По света и у нас " Петков разяснява, че не е приел министерски пост поради разлики във вижданията за бъдещите финансови политики.

Ако се стигне до изключителни избори пострадали ще бъдат точно партиите, които сега с разнопосочно говорене разочароват своите гласоподаватели, счита служебният министър председател Стефан Янев.

Министърът на стопанската система Кирил Петков твърди, че представител на " ИТН " пръв го потърсил.

" И сподели: " Много одобрявам вашата работа като министър, доста одобрявам и работата на Асен Василев като министър, доста бих се радвал вие да бъдете министри и в един наш кабинет ", сподели служебният министър на стопанската система Кирил Петков.

Предложили на Петков среща с Тошко Йорданов. Тя се състояла в офиса на финансовия министър Асен Василев.

" Ние казахме: Единственото, което нас ни интересува е да продължим да свършваме работа, да стопираме течовете, да отстраняваме корупцията ", добави Кирил Петков.

Третата среща към този момент била със Слави Трифонов, който предложил на Петков министерски пост. Служебният министър изтъкнал пред водача на ИТН какъв брой значима е координацията на стопанската система, финансите и образованието.

Последвала нова - четвърта - среща - този път с първия кандидат-премиер на " ИТН " Николай Василев. Там се появили разлики във вижданията за бъдещите политики към най-бедните.

Българската банка за развиване не е била ябълката на раздора.

" Ние не имаме вяра, че по едно и също време може да се спрат всички течове и по едно и също време с това да се стягат коланите. Като не се разбрахме, че имаме обща визия във финансите ние казахме: Ние ще се оттеглим. И последният диалог, който имахме с господин Трифонов беше по телефона, когато той сподели: " Кириле, в случай че Асен Василев не желае да е финансов министър, ти би ли останал като стопански министър и аз споделих: Не ", акцентира още Кирил Петков.

От Българска социалистическа партия не са отправили покана - служебният кабинет да се трансформира в постоянен - това сподели министър председателят Стефан Янев.

" Парламентарно показаните партии и обединения имат задоволително поле за деяние, знаят си отговорността във връзка с хората, които са ги изпратили там, хората, които са дали своят вот за тях. И в случай че не съумеят и се стигне до изключителни избори, допускам, че пострадали ще бъдат точно партиите, които сега с разнопосочно говорене разочароват своите гласоподаватели ", сподели още служебният министър председател Стефан Янев.

Опциите са отворени - по този начин Стефан Янев отговори на въпроса дали би приел още веднъж да бъде министър председател на служебно държавно управление.

Автори: Милена Кирова, Давид Сукнаров и Александър Марков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР