Икономическият институт Prometeia съобщи, че очаква БВП на Италия да

...
Икономическият институт Prometeia съобщи, че очаква БВП на Италия да
Коментари Харесай

Прогнозират икономиката на Италия да се свие с 6,5%, а дългът да нарасне до 150% от БВП

Икономическият институт Prometeia заяви, че чака Брутният вътрешен продукт на Италия да се свие с 6,5% през 2020 година поради епидемията от ковид в страната, осведоми " Ройтерс ".

Базираният в Болоня институт означи, че предвижда също по този начин дългът на третата стопанска система в еврозоната да нарасне до 150% от Брутният вътрешен продукт до края на годината. В момента е към 134% от Брутният вътрешен продукт.
 Още 662 жертви на ковид в Италия за последното денонощие Обновена
Още 662 жертви на ковид в Италия за последното денонощие

Спад на жертвите за втори следващ ден

Въпреки че държавното управление последователно наложи ограничаващи ограничения от 23 февруари, с цел да спре разпространяването на вируса, Италия е най-засегнатата страна в Европа - повече от 80 000 инфектирани и 8215 умряли.

Правителствен източник разяснява пред информационната организация, ч е финансовото министерство предвижда Брутният вътрешен продукт да се свие с повече от 3% тази година.
 Коронавирус: Страхове за бързото му разпространяване в южната част на Италия
Коронавирус: Страхове за бързото му разпространяване в южната част на Италия

След като досега Северна Италия е епицентърът на болестта

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 465 000 доказани случая, а умрелите са повече от 21 000. Регистрирани са случаи в 199 страни. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 530 000 случая и над 24 000 умряли в 176 страни, възстановили са се към 122 000.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР