Икономическият и социален съвет прие становище „Eвропейският зелен пакт –

...
Икономическият и социален съвет прие становище „Eвропейският зелен пакт –
Коментари Харесай

Членовете на ИСС обсъдиха Зелената сделка с еврокомисар Мария Габриел

Икономическият и обществен съвет одобри мнение „ Eвропейският зелен пакт – стопански, обществени и екологични провокации и вероятни решения за България “. Докладчици по него бяха президентът на КНСБ Пламен Димитров и ръководителят на АИКБ Васил Велев. КНСБ бе хазаин на пленарната сесия, а специфичен посетител бе българският еврокомисар Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова, оповестиха от пресцентъра на синдиката.

Тя се включи в полемика за провокациите и решенията, които България и Европейският съюз могат да предложат за реализиране на амбициозните цели на Зеления пакт. Пламен Димитров акцентира, че България споделя дълготрайните цели, заложени в Зелената договорка, защото процесът няма опция. „ Ние от синдикатите споделяме, че няма работни места на мъртва планета “, изясни Димитров и подсети, че по самодейност на КНСБ бе основан съвещателен съвет, чието първо съвещание следва на следващия ден.

Димитров очерта основните червени линии, които страната ни не може да прекрачи поради отрицателното отражение върху стопанската система и обществената сфера – заложената междинна цел за понижаване на излъчванията с 50-55% до 2030 година, пренасочването в общ фонд на средствата от националните приходи от продажби на излъчвания. Необходимо е и да се планува предпазен механизъм за производствата, които може да бъдат наранени поради неспазването на екологични условия от съперници в прилежащи страни, които не членуват в Европейски Съюз и не попадат в обсега на зелената договорка.

Димитров акцентира, че преходът към нисковъглеродна стопанска система би трябвало да е по-плавен, както и стопански и обществено обективен.

Мария Габриел: България ще получи малко над 12 милиарда евро от Европейска комисия

Еврокомисар Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова изложи позиции на Европейската комисия, които са ориентирани към реализиране на задачите на Зеления пакт, като акцентира, че той е един от главните цели на Европейската комисия дружно с дигитализацията и задачите на Европа за хората. Тя подчертава върху опциите, които пактът открива пред страните и акцентира, че всяка една от тях, в това число и България, би трябвало да консолидира своя ясна позиция и в процеса на продължаващите договаряния да я отстоява с причини. Според нея правилото, който е водещ за Европейската комисия е, че политическата упоритост не би трябвало да е за сметка на обществената правдивост.

В своето ревю пред пленарната сесия на ИСС Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова открои няколко съществени благоприятни условия, които се откриват както пред България, по този начин и пред другите страни членки. Еврокомисарят акцентира, че към момента е незадоволително присъединяване на страните членки от Централна и Източна Европа, в това число и на страната ни, в европейски стратегии като „ Хоризонт Европа “, във Водородния алианс, където има благоприятни условия за присъединение към съществуващи консорциуми и за придобиване на ноу-хау, в университетския европейски алианс, в Европейския новаторски съвет и други начинания на Европейска комисия. Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова насърчи присъединяване на бизнеса в европейски планове. Тя акцентира също по този начин, че Зеленият пакт не би могъл да се реализира без реализацията на младежите посредством доста по-високи цифрови и индустриални умения и открои връзката на Зелената договорка с цифровата промяна и обществената правдивост. Еврокомисарят увери пленарната сесия, че финансовите механизми, предложение от Европейска комисия, които следва да бъдат признати в Многогодишната финансова рамка на Европейски Съюз 2021 – 2027 година, ще обезпечат постигането на задачите на Зеления пакт.

Българският Икономически и обществен съвет е една от първите институции, която излиза с публична позиция за Зеления пакт на Европейски Съюз и въздействието му за България. Председателят му професор Дулевски акцентира, че ИСС отделя особено внимание на Зеления пакт, който ще дефинира развиването на България и Европа за 30 година напред.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР