Икономическият и социален елемент ще бъдат най-важните при въвеждането на

...
Икономическият и социален елемент ще бъдат най-важните при въвеждането на
Коментари Харесай

Петя Аврамова: Икономическият и социалният елемент ще бъдат най-важните за размера на тол таксите

Икономическият и обществен детайл ще бъдат най-важните при въвеждането на тол системата по републиканската пътна мрежа в България. Това съобщи районният министър Петя Аврамова на работна среща с представители от Световната банка, Европейската комисия и специалисти от пет европейски страни. Световната банка съветва и оказва експертна помощ на България, за което има и подписан контракт.
Министър Аврамова удостовери декларираните периоди за въвеждане на таксите при потребление на  автомагистралите и скоростните пътища - от първи януари влизат в действие електронните винетки за леките коли, а на 16 август идната година - тол таксите за камионите:

Труден старт на въвеждането на тол системата. Това, което е най значимо и което следва да бъде конкретизирано, е републиканската пътна мрежа, по която ще се събират тези тол такси, както и цената на самата тол такса. Да се откри най-хубавото решение за размера на тол таксата като разходооправдателен детайл и като обществен детайл. В момента в АПИ се структурира и ръководството, което ще дава отговор за тол системата. В него ще работят 240 специалисти, а по места ще бъдат назначени мобилни екипи, които ще наблюдават нейното практическо деяние.

Регионалният министър даде обещание бистрота на целия развой по въвеждане на новата система за събиране на пътни такси:

" Преди това ще мине публично разискване, ще имаме опция да беседваме с всички заинтригувани страни. Ще бъдем безпределно открити в процеса на тол системата. "

 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР