Икономическите щети на Хавай от горските пожари възлизат на до 6 милиарда долара, изчисления на Moody`s

...
Икономиката на Хавай претърпя между 4 и 6 милиарда долара
Коментари Харесай

Икономиката на Хавай претърпя между 4 и 6 милиарда долара загуби след смъртоносни горски пожари, обхванали няколко региона на Мауи този месец.

Пожарът в Лахайна и горските пожари в Кула в началото на август изгориха застраховани имоти на стойност между $2,5 и $4 милиарда в щата, показва оценка на компанията за моделиране на риска Moody's RMS.

Оценката, публикувана във вторник, отразява преките и непреки загуби от физически щети, причинени от пожарите, които изгориха приблизително 2170 акра или 3,4 мили. Потвърдена е смъртта на повече от 100 души в резултат на катастрофата, а 850 все още се водят като изчезнали.

страдащи от загуба на туристически долари, тъй като авиокомпаниите и правителствените служители предупреждават пътниците да отменят пътуванията си до втория по големина остров на Хаваите.

„Все още имаме нужда от туристи, за да дойдат на острова. Имаме нужда от тях толкова много че можем да подкрепим местните жители, които са били засегнати“, каза собственикът на ресторант Nutcharee Case пред CBS MoneyWatch. Кейс храни оцелелите от горски пожари, като готви и транспортира безплатни ястия до Лахайна, на около 22 мили.

Приблизително 70% от всеки долар в Мауи се генерира пряко или непряко чрез „икономическия двигател“ на туризма, според към уебсайта на Съвета за икономическо развитие на Мауи.

Възстановяване 

Възстановяването на Мауи след опустошителните горски пожари може да струва повече от 5,5 милиарда долара, прогнозират официални лица в събота. Очаква се застраховката да покрие най-малко 75% от икономическите щети, според Moody's, тъй като щатът има високи нива на проникване на застраховането и полиците обикновено покриват щети от горски пожари.

Въпреки това, „смекчаващи фактори“, като потенциално предлагане - проблемите с веригата и въздействието на инфлацията върху цените на строителството могат да доведат до по-високи разходи за загуби от прогнозите на застрахователната стойност, отбелязва рейтинговата компания.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР