Икономическите последици от горещите вълни и сушата може да задълбочат

...
Икономическите последици от горещите вълни и сушата може да задълбочат
Коментари Харесай

Климатът задълбочава енергийната криза в Европа

Икономическите последствия от горещите талази и сушата може да задълбочат енергийната рецесия в Европа.

За това предизвестява ръководителят на Европейската галактическа организация (ESA).

Той прикани за незабавни дейности за справяне с климатичните промени.

Последователните горещи талази дружно с горските пожари, обезводняването на реките и покачващите се температури на Земята, измерени от космоса, не оставят никакво подозрение по отношение на вредите върху селското стопанство и други промишлености от изменението на климата, безапелационен е Йозеф Ашбахер в изявление за Ройтерс.

Днес сме извънредно разтревожени поради енергийната рецесия и имаме право да го вършим. Но тази рецесия е доста слаба, съпоставена с въздействието на климатичните промени, което е доста по-голямо като мащаби и би трябвало да бъде преодоляно доста бързо, добавя Ашбахер.

Той е потърсен от осведомителната организация, с цел да разяснява горещите талази и наводненията като климатични феномени на планетата.

Повече от 57 200 хектара бяха изпепелени от горски пожари във Франция тази година - близо шест повече от междинното за цялата година.

В Испания продължителното изсъхнало време направи юли най-горещия месец най-малко от 1961 година насам.

Водата в Солт Лейк Сити, Съединени американски щати, и в река По в Италия сега е на най-ниското равнище, записано в миналото. Най-голямата река във Франция - Лоара, към този момент е в листата за наблюдаване.

Неколкократно записаните рекордни температури над 40 градуса по Целзий в допълнение привлякоха вниманието върху климатичните опасности.

Ситуацията е зле. Не сме виждали такива рискови феномени преди, споделя ръководителят на Европейската галактическа организация.

По думите му високите температури на въздуха не са единственият проблем. Повърхността на Земята също се затопля.

Ашбахер споделя, че благодарение на Copernicus Sentinel-3 ESA е измерила "екстремни " температури на земната повърхнина от над 45 градуса по Целзий във Англия, 50 по Целзий във Франция и 60 по Целзий в Испания през последните седмици.

Температурата на земната повърхнина подтиква циркулацията на въздуха.

Цялата екосистема се трансформира доста, доста бързо и доста по-бързо от това, което учените чакаха допреди няколко години, изяснява ученият.

Сушата, пожарите, интензивността на бурите, всичко съчетано дружно, са забележимите признаци на изменението на климата, добавя той.

Тъй като измененията в температурата са по-забележими, ветровете стават по-силни и отприщват по-сурови стихии.

Тайфуните са доста по-мощни, в сравнение с са били във връзка с скоростта напразно и затова вредите, отбелязва още Ашбахер.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР